Rep/trep/hip hop izvođač iz Novog Sada, pod umetničkim imenom Micka Lifa, nastupiće ove subote, 11. decembra u beogradskom klubu Kuglaš. Kao podršku na nastupu najavljuje ekipu u sastavu: Rcallz Baboon, Kene Beri, Nihil i XO Rade. Micka Lifa ima 28 godina, diplomirani je grafičar na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a trenutno je apsolvent master studija na odseku Konzervacija i restauracija kulturnog nasleđa. Bavi se stvaralaštvom i humanim radom, kroz različite medije. Radi u srednjoj školi kao profesor likovne kulture i grafičkog dizajna, a periodično je u funkciji spoljnjeg saradnika u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Narednu godinu dočekujemo puni optimizma, uz poznate pesme Željka Samardžića koji će održati svoj beogradski koncert 24. decembra u 20 časova u Kombank dvorani. Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs, prodajnim mestima Ticket Vision-a i blagajni Kombank dvorane. Ovaj muzički spektakl najavljen je konferencijom za medije na kojoj je pored Samardžića, ispred organizatora koncerta, govorio Damir Handanović, v.d. direktora Centra beogradskih festivala - CEBEF. Željko Samardžić izjavio je da jedva čeka susret sa publikom: “To će biti dobar, veseo koncert, pre svega, u pretprazničnom rapoloženju, tako da ću repertoar usmeriti na taj način.

U četvrtak 9. decembra održati koncert ArHai dua iz Londona u sali novog Jevrejskog kulturnog centra JKC (nekadasnji Rex) u ulici Jevrejska 16. Koncert počinje od 20 00 časova, ulaz je slobodan. Londonski duo ArHai čine muzičari i kompozitori Jovana Backović (vokal, elektronika) i Adrian Lever(srednjevekovni dulsimer, bugarska tambura). Njihova muzika istražuje preplitanje ambijentalnog, tradicionalnog i elektronskog zvuka, a podjednako se zasniva na tradiciji Balkana i Velike Britanije kao i originalnom autorskom materijalu. Nakon veoma zapaženog koncerta u legendarnom prostoru „Cafe Oto“ u Londonu 2020, kada su umesto svoje prepoznatljive fuzije elektronike i akustičnog zvuka izveli pretežno akustičnu set listu, njihova turneja u decembru 2021. zasniva se na sličnoj zvučnoj atmosferi – nastupi su u intimnijim prostorima, uz autentično „čitanje“ muzičkih tradicija u kojima su odrastali.

Kao što je i najavljeno, posle skoro dve godine konačno su se stekli uslovi da se koncertno obeleži 40 godina Orgazma kako i dolikuje ovako značajnom jubileju. Električni orgazam nastupiće 9. decembra sa početkom u 20h u Kombank dvorani, a legendarni bend je za tu priliku odlučio da okupi brojne kolege i muzičare koji su ih pratili tokom decenija. ,,Uspeli smo da okupimo sve generacije muzičara na ovom slavljeničkom koncertu. Jako nam je drago što će tu biti naše drage kolege iz YU Grupe, Žika i Dragi Jelić, Anton iz Partibrejkersa, kao i Jovec iz originalne postave Orgazma, ali i mlađi prijatelji, koji će u jednom trenutku sa nama podeliti binu i slavljenički momenat: Bojan i Romana Slačala iz benda Artan Lili", otkriva Srđan Gojković Gile, a najavljuje i još jdnu važnu gošću.

Koncertna promocija novih izdanja bendova „Instant Karma“ i „Mamurlook“ održaće se 11. decembra u Fabrici SKCNS-a. Vesela ska/pank družina „Mamurlook“ trenutno promoviše svoj prvi album u izdanju SKCNS-a, „Vesela zemlja medija“ i jedva čekaju da ga predstave publici. Priča se da su im svirke nezaboravne i da uvek uspevaju da opravdaju ime benda. Iz „Mamurlooka“ poručuju da će na svirci biti zagarantovan odličan provod, sa dozom novosadskog šarma.

Dugo očekivani akustično/električni koncert grupe „Veliki prezir“ u novosadskom Zenitu (Njegoševa 24), održaće se u petak, 3. decembra, u 21h. Postoji neka posebna veza između novosadske publike i „Velikog prezira“. Bend, poznat po vrhunskoj koncertnoj energiji, najbolje nastupe ima upravo u Novom Sadu. U izuzetno akustičnom prostoru knjižare Zenit, prvi put u ovoj postavi, sviraće Vladimir Kolarić Kole (akustična gitara i glas) i Dušan Ristić (električna gitara). Na repertoaru će biti sve pesme koje su „Veliki prezir“ učinile kultnim bendom, u novim aranžmanima.

<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930