Poslednjeg vikenda aprila meseca, u beogradski klub Kult stiže jedan od trendsetera svetske elektronske scene – Steve Bug. Poslednja KULT:R žurka ovog meseca zakazana je za sredu 24. april, a za dobru muziku i sjajnu energiju zaduženi su Ana Uzelac, Aleksandra Duende i Luton. Ovog petka, 26. aprila u klubu Kult nastupiće planetarno popularni predstavnik svetske house i techno scene, producent i DJ Steve Bug iz Berlina, dok su za domaću podršku te večeri zaduženi legendarni novosadski DJ Fakir i Undoo. Steve Bug je producent čiji je stil uticao na globalnu scenu elektronske muzike.

Njegova nepokolebljiva predanost kvalitetu učinila ga je jednim od najcenjenijih umetnika na svetu, a zajedno sa svojom etiketom Poker Flat značajno je doprineo house i techno sceni kakvu danas poznajemo.

Druge izdavačke kuće kao što su Bedrock, Knee Deep In Sound, Minus, Cocoon i Defected samo su neke od brojnih etiketa za koje Steve Bug objavljuje muziku. U poslednjih 25 godina, Steve Bug je objavio mnoštvo izdanja, a poslednji album „Never Ending Winding Roads" izašao je krajem 2020. godine.

Poker Flat je proslavio svoju 20. godišnjicu 2019. godine serijom remiksa izvođača poput Tima Engelhardta, Michaela Mayera, Harry-ja Romera, Catz 'n Dogz i Acid Paulija. Iste godine Steve Bug je pokrenuo novi projekat – podlejbl za Poker Flat, Sublease Music, koji podržava dublje, više klupski orjentisane numere, za koji izdaju Kellie Allen, MANIK, Buraq i drugi.

Naredne godine, Steve Bug je lansirao svoju prvu podkast seriju PLAY, nazvanu prema klupskoj večeri koju je započeo u berlinskom Ispu krajem 2016. godine. Prvi gosti PLAY podkasta bili su Miss Kitten i Deetron.

U subotu 27. aprila za tvrđi zvuk su zaduženi promoter andergraund kulture – istaknuti novosadski DJ i producent Commissar Lag, Miloš Vujović koji je aktivni učesnik domaće andergraund scene više od 20 godina i Pallifaty.



Commissar Lag jedan je od predstavnika novog talasa techno umetnika. Odabravši techno kao platformu za svoje kreativno izražavanje, njegovi glavni alati su sirovost, kompleksan ritam i upečatljiv stav, a njihovom implementacijom u svoje stvaranje isporučuje potentnu muzičku kombinaciju koja opčinjava, pokreće i ujedinjuje. Lagovi brojni DJ nastupi govore mnogo o njegovoj sposobnosti da publici pruži intenzivno sonično iskustvo i povede ih na put kroz brojne nijanse klupske muzike.

Miloš Vujović imao je i zabeležene nastupe u inostranstvu i širom regiona, DJ pult delio je sa mnogim svetskim imenima kao što su Cristian Varela, Sam Paganini, Luigi Madonna, Mladen Tomić, Jay Lumen, Markantonio i mnogi drugi. Svoju produkciju definiše kao rolling i pumping techno, a izdaje za lejblove Unrilis, IAMT, Funk'n Deep, Loose Recordings, Gain Records, Reload Records, Reload Black, Tauten, Stickrecordings.

Ograničeni kontingent ulaznica za klub Kult može se nabaviti po povlašćenoj promo ceni putem Resident Advisor platforme.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..