Nakon dva uspešna New Moon Ecstatic Cacao događaja u Beogradu koji su izazvali sveopšte oduševljenje publike, Ada Divine Awakening i EXIT festival 12. decembra po prvi put donose veče Mladog Meseca i ekstatičnog plesa u Novi Sad! Osećaj slobode, lepota i neverovatna moć ekstatičnog plesa, miris i ukus najkvalitetnijeg, čistog kakaa iz Gvatemale koji podiže životnu energiju i otvara srce, i sjajni DJ setovi ispuniće prostor SKCNS Fabrike i doneti jedinstvenu iskru nove životne energije svakom posetiocu.  Publici sledi veče tokom kog će vladati fuzija slobode, svesnosti, ljubavi i snažne nove motivacije za unapređenje svakog segmenta življenja.

Promocija albuma „Sunce našeg neba“ grupe Mehanizam biće održana u četvrtak, 14. decembra u 18h u Multimedia Music Record Store (Sremska 2). O albumu će govoriti fotografkinja Marina Pešić, muzičar Vladan Vlajko Đurđević, direktor Multimedia Music Rodoljub Stojanović i članovi benda Mehanizam. Na promociji će premijerno biti prikazan i novi video spot za instrumental „Rađanje“ a CD „Sunce našeg neba“ biće dostupan po promotivnoj ceni. Album „Sunce našeg neba“ objavljen je za diskografsku kuću Multimedia Music.

Kada su Ana Stanić i pijanista Matija Dedić, pre četiri godine izveli “Ne plači” u Sava Centru na koncertu posvećenom velikom Arsenu, oboje su priželjkivali da snime nešto zajedno. “Godinama pratim sve što se dešava na muzičkoj sceni Srbije. Tako sam nekako i uočio Anu. Za koncert koji sam radio 2019 godine u čast Arsena pozvao sam je i u startu me najpozitivnije iznenadila odabirom pesme i izvanredno je izvela pesmu na koncertu. Ostali smo u  kontaktu i dugo se dogovarali da  napravimo studijski snimak i spot  s obzirom na muzički  i prijateljski odnos koji je stvoren. Jako sam srećan da se to napokon desilo i nadam se da ćemo imati  još saradnji u budućnosti.“ izjavio je Matija Dedić.

Nils Bloch, danski kantautor sa sedištem u Beogradu, održaće jedan od svojih prvih beogradskih koncerata u legendarnom Novom Bioskopu Zvezda 15. decembra od 21h. Bloch se nedavno preselio u Beograd nakon višegodišnjeg boravka u Berlinu i sa uzbuđenjem poziva beogradsku publiku na svoj akustični solistički koncert u Novom Bioskopu Zvezda. Na ovom događaju, kantautor će predstaviti nove pesme s nadolazećeg debi albuma, koje do sada nisu bile izvođene uživo.

Koncertna promocija trećeg albuma džez grupe SCHIME pod nazivom ''Ursa Major'' biće održana u petak, 8. decembra u 19 časova u Ustanovi Kulture Parobrod. Ulaz na koncert je slobodan. Album “Ursa Major” nastao je u toku 2022. godine i na njemu se nalazi sedam novih autorskih kompozicija, od kojih šest kao autor potpisuje Sava Miletić, a jednu Luka Ignjatović, dok aranžmane potpisuje čitav bend. Album je objavila izdavačka kuća Sekvoja. Nakon prošlogodišnjeg aranžerski raskošnog albuma “Melange” sa Kamernim orkestrom Muzikon, SCHIME se ove godine vraća osnovnoj formaciji kvarteta, nastavljajući da istražuje i pomera granice vlastite kreativnosti.

Promocija albuma „Vasprsnuće“ grupe Seljačka buna biće održana u sredu, 13. decembra u 18.30 u Multimedia Music Record Store (Sremska 2). Na promociji će, osim članova benda, govoriti i direktor Multimedia Music Rodoljub Stojanović kao i voditelj Radija 202 i muzičar Miloš Georgijević Gera. Album će biti dostupan po promotivnoj ceni. O albumu „Vasprsnuće“ bend Seljačka buna kaže: „U srpskom jeziku Vasprsnuće je reč koja označava ponovno rađanje, gde se to novorođeno biće vraća u život sa falinkama, grešno i malo ludo. Prslo, takoreći. Takođe, ta reč ne postoji. Vasprsnuće je naš treći studijski album i daleko od toga da je ovo ostvarenje dugogodišnjeg sna ili naš najbolji album, ali on na neki način zaokružuje ovu epohu koja je bila dosta turbulentna za nas.

Drugu nedelju decembra u beogradskom klubu Kult obeležiće KULT:R serijal, DJ set Dejana Milićevića, uz gostovanje Saše iz Berlina i YU⋆NITED žurka koja predstavlja After Affair dvojac. Peta KULT:R žurka u ovoj sezoni, zakazana za sredu 6. decembar donosi gruv i energiju svežeg, novog talasa lokalne elektronske scene. Gostoja donosi kombinaciju raznih elemenata house-a, minimala i techna, od veselih melodija do dubokog i jakog gruva, Afterbaka predstavlja širok dijapazon house-a koji odiše kvalitetnim gruvom, otkačenim bass linijama, oštrim hetovima i unikatnim vokalima, dok X-AM predstavlja house i savremeni dutch-house zvuk.

Međunarodni hor „Singers United“, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, predstavlja božićni koncert „Zrak svetlosti“ koji će se održati u ponedeljak, 11. decembra, u 19.00 časova u sali Instituta (Kneza Miloša 56). Hor je osnovan marta 2018. godine u Beogradu i okuplja ljubitelje muzike iz deset zemalja. Učesnicima iz Srbije priključili su se predstavnici međunarodne zajednice u Beogradu. Osnivač hora i dirigent je maestro Katarina Milošević. Pevači koji će nastupiti na koncertu imaju veliko muzičko iskustvo i pevali su u renomiranim horovima kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

<<  Decembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..