Kad upitate nekog muzičara za savet ili nešto o uspehu, gotovo uvek će vam pričati kako je potrebno puno rada i kako su oni počeli kao jako mladi i da je sve proizvod dugotrajnog rada. I dok mnogi kreću u kasnim tinejdžerskim i ranim punoletnim godinama, brazilski DJ Alok je krenuo sa čak 10 godina, zbog čega je i dogurao do samog vrha elektronske svetske scene. Čuveni magazin DJ Mag je brazilskog producenta i DJ-a postavio na 4. mesto najboljih elektornskih izvođača u svetu i u tom zaletu nam stiže na ovogodišnji EXIT festival. Kao što smo već rekli, sa 10 godina, dok se klinci koje interesuje muzika obično odlučuju za neki instrument, Alok Petrillo je interesovao za elektronsku muziku, specifično za to kako nastaju remiksi.

Dvadeseti jubilarni Summer3P festival održaće se od 22. do 24. jula na novoj, izuzetno atraktivnoj lokaciji pod sloganom “20 years of being different”. Kompleks bivše kasarne Petar Drapšin (druga kasarna) između Subotice i Palića, biće mesto na kome će Summer3P proslaviti dve decenije entuzijazma uz jedinstvene izvođače savremene elektro scene, koji će biti spoj svega onoga što je Summer3P oblikovalo tokom 20 godina u muzičkom smislu, a radioničarski program obuhvatiće sve teme kojima se Summer3P bavio dve decenije, sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustava u modernom stvaralaštvu.

Ivana Vukmirović, školovana džez vokalistkinja, gitaristkinja, producentkinja i kantautorka koja je godinama stvarala na engleskom - singlom ’’Nek Izgore’’ najavljuje nova izdanja na srpskom jeziku. Ivana Vukmirović Manivi uz ekipu najrespektabilnijih džez muzičara domaće scene donosi jedinstven, senzibilan, ali određen i iznad svega kvalitetan muzički izraz. Nakon godina stvaralaštva na engleskom jeziku i dva album izdanja - Manivi (2016, Lampshade Media) i Mirror (2021, Glitch Records), Ivana se otiskuje ka stvaralaštvu na srpskom jeziku izdanjem letnjeg pop singla i spota ’’NEK IZGORE’’ koji je u etru od 23.juna.

U izuzetno jakoj konkurenciji od više stotina video radova, žiri i publika na sajtu, izabrali su najbolje u 17 kategorija. U 2021. muzička industrija se polako vratila na noge, a odabrane su pesme, čiji će spotovi ostati zapamćeni kao oni koji su obeležili jednu od najizazovnijih godina. MVA 2K21 je publici ponudio neka nova imena i uperio reflektor na sjajne izvođače, koji uspešno plivaju i u underground vodama, iako zaslužuju mainstream pažnju. Kao gledaoci, odnosno slušaoci, nismo dobili samo pesme i video spotove. Dobili smo priče – na stotinu njih. Sa nekim smo se poistovećivali, a zahvaljujući drugima, zavirili smo u neke sasvim nepoznate univerzume. Ovo su priče, koje je publika prepoznala kao najbolje, u svojim kategorijama:

Prvi kontigent ulaznica za Mountain Music Fest, muzičko-planinski festival koji se ove godine održava od 12. do 14. avgusta na Divčibarama, rasprodat je, a organizatori su objavili novu cenu trodnevnih karata koje iznosi 1900 dinara. Ulaznice za sedmi MMF moguće je kupiti na veb-sajtu i prodajnim mestima tickets.rs, a broj ulaznica po ovoj ceni je takođe ograničen. U skladu sa „family friendly“ odlikom festivala, ulaz za decu do 10 godina je besplatan. Podsećamo, na ovogodišnjem MMF-u, neki od izvođača su Sevdah Baby live & Ivana Vladović, Different Kind of Jazz, Bege Fank & BKO, TBF, Cotton Pickers, Vojko V, Deca Loših Muzičara, Sunshine, Funkamente, White City Soul, Peppe, DJ Goce, a organizatori najavljuju još muzičkih imena koja će ove godine nastupiti na ski stazi Crni vrh.

U ambijentu ušuškanog amfiteatra iza Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu tokom leta u tri termina, jednom mesečno, biće održan prvi Festival bluz, fank, soul, bluz rok i džez muzike pod otvorenim nebom “Bluzika muzika”. Prvi muzički događaj za ljubitelje ritma i gruva zakazan je za 25. jun od 17:30 časova, a dva naredna celodnevna mini festivala biće održana 16. jula i 6. avgusta. Ulaz na Festival biće otvoren već od 14 časova na dan nastupa. Na prvom od tri festivalska dana, 25. juna nastupiće bendovi Nataleé session, The Bad Week, Luka Malko Quartet, Gavrilo & The Principles i Nenad Zlatanović & Texas Flood.

U petak, 24. juna 2022. u 20:00 // Dom omladine Beograda, Plato Milana Mladenovića. U prvom terminu desete sezone Koncerata na Zidiću, 24. juna od 20:00 publici na Platou Milana Mladenovića premijerno će se predstaviti bend 3 A.M. (Tri sata iza ponoći). U pitanju je muzička grupa ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka. Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija, stilova koji su se nazivali hard korom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca: beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom.

U petak, 24. juna, od 21.00 u Domu kulture „Studentski grad“ Letnja scena (Markove klupice) održaće se koncert grupe Pandemic Stereo je elektronik duo (Live act), koji stvara i svira elektronsku muziku, žanrovski najbliže tehnu. Duo sačinjavaju Ernad Bihorac (dj, keyboard, amples) i Duško Kostić (drum). Veliki uticaj na muziku i vizuelni identitet dua u najvećoj meri ima industrijska baština grada Zenice iz kojeg duo i dolazi. Pandemic Stereo svoj muzički background ima u roku, metalu i sličnim gitarskim žanrovima. Ovaj dvojac je takođe i deo benda “Bruhuuhu”,  koji stvara autorsku muziku, a žanr je industrijal i alternativni rok.

<<  Jun 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..