Izložba ''Remiks'', vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba, koja je prethodnih mesec dana trajala u Galeriji Podroom, zatvara se u četvrtak, 7. oktobra. Kako je to i prethodnih nedelja bio slučaj, i u samoj završnici, Bob dovodi goste, ovoga puta to će biti članice DJ kolektiva Sutra, Ubica i Na5a. Za sam kraj Izvanredni Bob, predstaviće najavljeni katalog, a od juče je aktivan i Instagram filter, sa motivom svetlosne instalacije sa izložbe Remiks. ''Katalog je u formi izdanja sa „trakama“ odabranih producenata, a okonačno je aktivan Instagram filter kojim publika može napraviti selfije u virtuelnom prostoru kreiranom za tu priliku, okruženi radovima sa izložbe.

Globalna tehno zvezda Adam Beyer, predstaviće ove subote 09.10. u industrijskom ambijentu novog Hangara u Luci Beograd izvođače sa svoje izdavačke kuće Drumcode Records, koja važi za jedan od najvećih lejblova današnjice. Pored Beyera, te večeri okupiće se aktuelna tehno imena: Bart Skils - jedan od najtraženijih holandskih di-džejeva, Ilija Đoković -  lokalni muzički talenat koji gradi uspešnu internacionalnu karijeru i Raxon - jedan od najpoštovanijih izvođača sa teritorije Srednjeg Istoka. Na pitanje šta fanovi mogu očekivati i dobiti od strane Drumcode-a, što ne mogu dobiti ni na jednom drugom mestu, Beyer je odgovorio: Drumcode se uvek ponosio integritetom i doslednošću.

Jedan od omiljenih beogradskih klubova DOT, ove subote 02.10. otvara sedmu sezonu, uz rođendansku žurku Kid Kimija, lokalnog izvođača koji briše žanrovske granice kada je di-džejing u pitanju. Tim povodom, za proslavu svog jubilarnog 30. rođendana, Kimi je spremio specijalan lineup, koji čine njemu dragi ljudi sa muzičke scene, kao i di-džejevi sa kojima nije često sarađivao, a sa kojima je oduvek želeo da na svom omiljenom danceflooru napravi sjajan party!

U petak, 1. oktobra 2021. u 18:00 u Klubu Doma omladine Beograda, Žikica Simić i Goran Ambrozić predstavljaju neke od najvažnijih stranica popularne muzičke istorije! Ako moraš da se vratiš onda se vrati sa skandalom, piše u jednom odličnom romanu Gorana Tribusona. Zlatne godine prihvataju tu logiku i vraćaju se – ne sa skandalom – već sa iznenađenjem. Muzika dvojice frankofonskih autora – jedan Francuz, a drugi Belgijanac – Serža Genzbura i Žaka Brela je na repertoaru prve tribine Zlatne godine u novoj, jesenjoj sezoni. Brelova i Genzburova muzika premostila je La Manš i spojila „egzistencijalnu psihodramu“ francuskih šansona sa novom, razuzdanom rokerskom osećajnošću. Skot Voker i Dejvid Bovi su bili pomagači sa druge obale u toku mostogradnje.

Zatvaranje osme sezone kultnog beogradskog kluba Barutana zakazano je za predstojeći vikend. Ljubitelje klabinga ovog petka očekuje gostovanje minimal i techno legende, Sonje Moonear, vodećeg imena svetske andergraund elektronske scene, koja će te večeri nastupit sa Markom Nastićem, di-džejom i producentom sa preko 20 godina uspešne internacionalne karijere iza sebe. Pored njih, nastupiće i lokalci Milovan Stojanović i Rajol. Sonja Moonear, koja nosi laskavi nadimak „ženski Villalobos“ poručila je svojim fanovima: „Slobodno mogu reći da ne mogu da dočekam da se ponovo vratim u Barutanu, na tu prelepu Tvrđavu! Jedva čekam da raznesem sound system i ponovo vidim sve klabere željne dobre zabave! Nadam se da ste spremni za potpuno ludilo na dancefloor-u i i mnogo plesanja uz moju muziku“.

KLABING ISKUSTVO U GALERIJI PODROOM sa DJ Matej Rusmirom koji nastupa na izložbi ''Remiks'' Izvanrednog Boba u petak, 24. septmebra od 19:00-22:00h. Nesvakidašnja izložba vizuelnog umetnika, Izvanrednog Boba, koja se do 7. oktobra dešava u galeriji Podroom, Kulturnog centra Beograda, svakodnevno privlači pažnju posetilaca. Naime, umetnik na ovoj izložbi  interpretira svoje viđenje grafičkih radova drugih umetnika, koje uklapa sa muzikom u jedinstvenu ritmičku celinu. Izloženi radovi su video animacije i svetlosne instalacije koje su u različitim oblicima izlagane u klupskim ambijentima, ali nikada zajedno.

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..