Na prvo letnje izdanje Apgrade-a, koje će biti održano 28. juna u Barutani, dolazi Adiel, umetnica koja godinama ostavlja neizbrisiv trag u svetu elektronske muzike – od prvih koraka na italijanskoj andergraund sceni do legendarnih osmočasovnih setova u Berghainu i redovnih nastupa na mestima kao što su Circoloco, Afterlife i Dekmantel. Pridružuje joj se Tijana T koja godinama zauzima najuzbudljivije slotove širom planete, a dodatno osveženje donosi Regenova uvek besprekorna techno selekcija. Ulaznice po promo ceni od 1490 RSD dostupne su putem servisa Cooltix, Tickets, Gigstix i RA.

Beogradski klub Kult u maju mesecu ugostiće predstavnika Madorasindahouse, jednog od vodećih afro house lejblova današnjice, legendu zagrebačke klupske scene Toma Buga – osnivača klupske večeri i izdavačke kuće Dobar House i sarajevsku organizaciju Garden of Dreams. Produženi vikend u beogradskom klubu Kult otvara KULT:R žurka u sredu 1. maja, a za muziku su zaduženi jedan od pionira beogradske scene Dejan Milićević, predstavnik lokalnog andergraunda Mancha i Rade Badjin koji donosi crossover housa, minimala i techna. Četvrtak 2. maj rezervisan je za fluidne melodije i pulsirajući gruv koji donosi Gostoja, Aidu Minibaevu, Petera Portmana koji u svojim smelim setovima uvek iznenađuje publiku i Secret Guseta koji donosi muzički rolerkoster.

Beogradski klub Kult u aprilu mesecu ugostiće poznate internacionalne izvođače među kojima su čuveni predstavnik svetske house i techno scene, producent i DJ Steve Bug iz Berlina, poznati ruski techno DJ Andrey Pushkarev, argentinski indie dance predstavnik Favio Inker i progressive producent i DJ Marcelo Vasami.
Aprilski program kluba Kult otvara KULT:R žurka u sredu 3. aprila na kojoj će nastupiti Yelisaveta, Leo Lang i Wizard, dok je petak 5. april rezervisan je za gostovanje argentinskog progressive producenta i DJ-a Marcela Vasamija, a za domaću podršku te večeri zadužen je Migazz.

Vodeća afro house senzacija nove generacije i jedna od najtraženijih vokalistkinja elektronske muzike AWEN dolazi po prvi put u Beograd ovog petka, kada će izvesti svoj live nastup u klubu Kult. Te večeri za domaću podršku biće zaduženi Goran Starčević, Deaf in Mini i The Heroy. AWEN je autentičan umetnički izraz izgradila na svom kulturnom nasleđu i muzičkom ukusu, inspirisana muzičarima poput Nine Simone, Boba Marleya i Marvina Gayea, stvarajući jedinstveni stil afro house-a, u kombinaciji sa neo soulom i spiritualnim trip hopom, mešajući elektronsku instrumentaciju sa beskrajnim melodijama.

Prije točno 30 godina prvi je put prikazan danas kultni Tarantinov film Pulp Fiction. U četvrtak 21. marta, 4:AM agency i CoreEvent platforma za prodaju ulaznica obilježit će 30 godina Pulp Fictiona u Tvornici Kulture s vizualno-glazbenim koncertnim spektaklom uz The Quarantinos – Tarantino tribute bendom! „Pakleni šund” jedan je od najpoznatijih kultnih filmova koji je ostavio velik utjecaj ne samo na svjetsku filmsku industriju, nego i na glazbu diljem svijeta. Također je pokupio i sedam nominacija za Oscara, a osvojio onaj za najbolji originalni scenarij te Palma d'OR u Cannesu.

Vodeća afro house izvođačica nove generacije i jedna od najtraženijih vokalistkinja elektronske muzike AWEN dolazi po prvi put u Beograd u petak 2. februara kada će izvesti svoj live nastup u klubu Kult. Te večeri za domaću podršku biće zaduženi Goran Starčević, Deaf in Mini i The Heroy. AWEN je autentičan umetnički izraz izgradila na svom kulturnom nasleđu i muzičkom ukusu, inspirisana muzičarima poput Nine Simone, Boba Marleya i Marvina Gayea, stvarajući jedinstveni stil afro house-a, u kombinaciji sa neo soulom i spiritualnim trip hopom, mešajući elektronsku instrumentaciju sa beskrajnim melodijama.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..