Poslednji vikend jula meseca u osmoj sezoni popularnog beogradskog letnjeg kluba Barutana rezervisan je za lokalne di-džej heroje. U petak 30. jula nastupiće techno dvojac Bojan Vukmirović i Luka Concrete, članovi beogradskog kolektiva Concrete DJz koji će pružiti klaberima iskustvo kakvo nude muzičari koji su godinama u ovoj sferi, dok će se raspon muzike u njihovim setovima kretati od dosta mračnog i tvrdog do melodičnijeg techno-a. Njima će se pridružiti mlada nada naše scene Katalina – pobednica prošlogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja i trećeplasirana Mina Poznanović.

Predstojećeg vikenda, u petak 23. jula, fanovi kluba Barutana - „hrama“ elektronske muzike, uživaće u nastupu jednog od najpopularnijih predstavnika modernog techno zvuka Metodija Hristova. Više od decenije, duboko upleten u muzičku industriju, Metodijev unikatni stil koji se proteže od sirovih techno bitova do mračne strane tech house muzike okupiće klabere te večeri na plesnom podijumu. Tom prilikom beogradskoj publici, Metodi će prirediti muzički uragan, set pun novih traka, vrhunskog gruva i pravo energetsko ludilo koji se sakupljalo mesecima.

Raznovrstan muzički program očekuje nas ovog vikenda u popularnom beogradskom letnjem klubu Barutana. Jedan od najpoznatijih umetnika sa svetske andergraund progressive house scene, di-džej Ruby sa Malte, premijerno će nastupiti u petak 16. jula, a domaću podršku pružiće mu Lukai iz kolektiva Progresivna suza i Antela, jedan od polufinalista ovogodišnjeg Let’s mix it takmičenja. Ruby je poznat po pružanju besprekornih setova i pozitivnoj zabavi, gde god da nastupa, i važi za pravog pionira svog kalibra koji se može pohvaliti sa preko 20 godina iskustva koje mu je donelo bezbroj dostignuća i priznanja.

Ekskluzivni Allnighter Guy J-a i techno subota uz Iliju Đokovića i Leu Dobričić, kao i finale Let’s mix it takmičenja – ovog vikenda u Barutani. Prva nedelja jula meseca klupskoj publici i ljubiteljima letnjeg kluba Barutana donosi progresivne note, techno zvuk i muziku mladih nada lokalne elektronske scene. Petak 2. jul rezervisan je za ekskluzivni all night nastup dragulja progresivne scene, izraelskog di-džeja i producenta – Guy J-a, za kojeg govore da je tokom protekle decenije nadmašio čak i najluđa očekivanja svojih kolega i publike.

Produženi vikend u popularnom beogradskom letnjem klubu Barutana počinje ovog četvrtka uz polufinale Let’s mix it takmičenja, a nastavlja se gostovanjima stranih izvođača i jakom domaćom podrškom. Četvrtak 24. jun posvećen je prvoj polufinalnoj večeri Let’s mix it takmičenja, kada će se takmičiti izvođači u sastavu: lajv izvođenja – Inner Core i GORI, di-džej setovi – Aleksandar Pavlović, Antela, ARNEE, Atila Mandžukić, Essio, Miloš Drvenica, Nemanja Topić, Pao Pausto, The + i Tomislav Tomić.

U subotu 03. jula 2021. godine od 21h na Kalemegdanu (rov kod mini golf terena), u atmosferi masovnog otvaranja hvatamo talas u kojem otključavamo sve što nam je toliko nedostajalo u prethodnom periodu - život, zabavu, muziku i naravno - sebe. U organizaciji Retrospektakl produkcijskog tima sa velikim zadovoljstvom najavljujemo specijalno izdanje pod nazivom The Unlock party na kojem će glavna tema biti ekskluzivni retro setovi iz najboljeg perioda techno muzike. Prve subote jula na Kalemgdanu imaćemo priliku da slušamo setove Marka Nastića, Dejana Milićevića, Mark Wee-a i Vlade Janjića u kojima će dominirati hitovi iz perioda od 1998-2005. godine.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..