Izložba fotografija domaće i strane rok scene sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka, “HEROES: Hajsbert Hanekrot i Goranka Matić”, uz prisustvo oba autora, biće otvorena u Galeriji DOTS na Donjem Dorćolu u četvrtak, 29. februara u 19 časova. Izložba HEROES: Hajsbert Hanekrot i Goranka Matić predstavlja paralelno opuse dvoje fotografa koji su tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka zabeležili značajne trenutke domaće i strane rok scene. Od portreta Dejvida Bouvija, Roling Stonsa, Fredija Merkjurija pa sve do legendarnih koncerata Idola, EKV, Električnog orgazma i ostalih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Pozivamo vas na otvaranje grupne izložbe polaznika Škole fotografije Šumatovačka u četvrtak 29. februara 2024. u 18 časova. Radovi na ovoj izložbi su radovi naših polaznika nastali u periodu od 2013. do 2023. godine. Škola fotografije Šumatovačke je počela sa radom u martu 2013.g. kao vid obrazovne nastave i pripremnih kurseva za umetničke fakultete. Cilj ovog programa je sticanje osnovnih i unapređivanje postojećih tehničkih znanja, uz podsticaj korišćenja raspoloživih alata i tehnika. Na izložbi je prikazano četrdeset šest fotografija koje su nastale upotrebom digitalne i analogne tehnike.

Gost Beograda sledeće nedelje biće predstavnik čuvene kuće Raymond Weil. dobitnik najprestižnije nagrade za ručne satove CPHG 2023 (Grand Prix de l’Horlogerie de Genève)  -  Jose Maria Ramos. Tim povodom, pod sloganom  ’’Tango sa vremenom’’ u ponedeljak, 4. marta u prostoru Pavillion Socila Club na Dorćolu, biće predstavljeni novi modeli satova brenda Raymond Weil, pod nizvom Millesime Small Second. Gospodin Jose M Ramos Amatriain, direktor razvoja poslovanja kompanije Raymond Weil – član porodice Weil , biće specijalni gost, a ujedno i domaćin cele večeri.

Povodom inicijative da Lego napravi set Kioska K67, koji je od čuvenih kockica napravio Nikola Opačić, arhitekta iz Beograda, u Kuli u Cetinjskoj 15, biće otvorena izložba na kojoj ćete imati priliku uživo da vidite lego set “Yugoslav Kiosk K67”, kao i radove 17 umetnika iz Evrope, inspirisane ovom temom. Otvaranje izložbe je 29. februara u 19h, u kulturnom centru KULA u Cetinjskoj 15. Izložba će trajati četiri dana, do 3. marta 2024. godine. Posete su od 16 do 21h, ulaz je slobodan. Izložba pod nazivom “KIOSK SISTEM K67 – OD KOCKICE DO OLOVKE, kako je jedan kiosk inspirisao puno umetnika”, predstaviće uživo set Nikole Opačića, Yugoslav Kiosk K67, koji se nalazi na platformi Lego Ideas.

Spremite se za spektakularni obračun talenata! Art Battle, globalni fenomen koji spaja umetnost i muziku u uzbudljivom takmičenju slikanja uživo, počinje svoju novu sezonu 29. Februara od 19h u Zappa Bazi. Ovaj dugo očekivani događaj predstaviće dvanaest talentovanih umetnika koji će stvarati remek-dela pred vašim očima u tri intenzivne runde od po dvadeset minuta. Svaki krug predstavlja jedinstven izazov jer je umetnicima dato ograničeno vreme da izraze svoje umetničke vizije uz plamene četkice. Uz dodatno uzbuđenje muzičke pratnje, Art Battle obećava nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje umetnosti.

U Kulturnom centru Srbije u Parizu, otvorena je izložba slika i skulptura pod nazivom, LE NEZ – NOS, koja je privukla veliku publiku na samom otvaranju. Slike Joškina Šiljana i skulpture Aleksandra Stanojevića Kempe potpuno su odiuševile sve prisutne na svečanom otvaranju izložbe, koja će trajati sve do 9. marta 2024. godine. Izložbu su otvorile direktorka Kulturnog centra Srbije, Natali Beljanski i kustoskinja izložbe Aleksandra Lazar. Ovom izložbom Galerija Štab iz Beograda predstavlja dva umetnika u srcu Pariza, sa kojima ima dugogodišnju uspešnu saradnju, a čiji radovi se neverovatno uklapaju, prožimaju i korespondiraju.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..