U četvrtak, 14. oktobra 2021. u 20:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana - Projekcija i razgovor o filmu “JUGOSLAVIJA, KAKO JE IDEOLOGIJA POKRETALA NAŠE KOLEKTIVNO TELO”. Učestvuje: Marta Popivoda, rediteljka, scenaristkinja i producentkinja. Moderatorka: Jovana Nikolić, producentkinja. ULAZ SLOBODAN! Film Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo bavi se izvođenjem ideologije u javnom prostoru, putem masovnih performansa. Autorka je analizirala filmske i video zapise iz posleratnog perioda (1945‒2000), fokusirajući se na masovne manifestacije (omladinske radne akcije, prvomajske parade, proslave Dana mladosti), kao i na javne proteste (studentski protest  1968. godine, studentske i građanske demonstracije 90-ih godina, prevrat  5. oktobra 2000. godine).

Od 10. do 15. oktobra 2021. u 20:00 // Velika sala Doma omladine Beograda - Film "Pucnji u Marseju" prati sudski proces teroristima Zvonimiru Pospišilu, Miju Kralju i Ivanu Rajiću, koji su bili saučesnici atentatora Vlade Georgijeva Černozemskog, koji je ubio kralja Aleksandra od Jugoslavije i ministra spoljnih poslova Francuske Luja Bartua, 9. oktobra 1934. godine u Marseju, u Francuskoj. Kroz rekonstrukciju i dramatizaciju pravog procesa, ali i kroz ono što je izostavljeno tokom suđenja, ispričana je sudska drama najbliža istini o samom suđenju ali i epilogu po evropski mir. Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara.

Dom omladine Beograda u okviru 7. INDIE BELGRADE – Festivala američkog nezavisnog filma, raspisuje konkurs za prijavu na Indie Film Fitness Workshop. Radionica će biti realizovana od 19. do 21. novembra 2021. godine.  Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem konkursne dokumentacije, koja treba da sadrži kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) i scenario ILI tritment ILI storilajn, na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Rok za prijavu je 27.10.2021. Izbor kandidata obaviće se do 11.11.2021. Učešće u radionici je besplatno. Projekte selektuje i radionicu vodi reditelj i scenarista Darko Lungulov.

Danijel Krejg poslednji put kao agent 007 u filmu ,,Nije vreme za umiranje“ konačno stiže na Bond veče u Cineplexx bioskope 6. oktobra od 20 časova. Ulaznice su u prodaji na blagajni Cineplexx bioskopa, kao i putem CineplexxRS aplikacije. Glamurozno veče, kakvo i zahteva film o Džejmsu Bondu očekuje vas ove srede u  Cineplexx bioskopima uz crveni tepih, melodije muzičkih numera iz filmova o Bondu koje će izvesti kvarteti u Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Niš bioskopima, kao i piće dobrodošlice u svim bioskopima,  koje odobrava i sam Bond, Heineken 0.0.

U utorak, 5. oktobra u 19h u SKC Beograd, u okviru ciklusa: Izvođenje poezije na filmu, na temu: Stihovi: Edne Sent Vinsent Milej, održaće se predavanje i razgovor sa analizom isečaka iz filmova. Predavači: Tijana Savatić i Stevan Vuković. Deseto izdanje ciklusa „Izvođenje poezije na filmu“ biće posvećeno mapiranju filmova u kojima se citiraju stihovi Edne Sent Vinsent Milej. Njihova dramatruška uloga kreće se uglavnom oko uspostavljanja ili učvršćivanja ljubavnih veza, kao u filmovima poput Vudi Alenovog "Iracionalnog čoveka" iz 2015, filma "Bez ljubavi" Harolda Buketa iz 1945,"Heroja" Breta Halija iz 2017, ili "Jeseni u Njujorku" Džoan Čen iz 2000.

Jedan od najvećih i najkompleksnijih Marvelovih likova, Venom, vraća se na veliko platno svih Cineplexx bioskopa i to na Comic night događaju, u četvrtak 14. oktobra od 20 časova. Sve posetioce očekuje poklon originalni poster filma. Karte su u prodaji na blaganama bioskopa i putem CineplexxRS aplikacije. Tom Hardi se vraća kao istraživački novinar Edi Brok, koji je sada najbolji prijatelj i cimer vanzemaljskog parazita koji mu omogućava da bude „smrtonosni zaštitnik" San Franciska. Nakon događaja iz poslednjeg filma, Edi i Venom predstavljaju „čudni par" čija veza je napeta do krajnje tačke pucanja. Venom je i dalje gladan ljudskog mesa, dok mu Edi ne dozvoljava da jede bilo koga; dopušteno mu je da konzumira samo loše momke.

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..