PET PREDSTAVA ONLINE - Ovogodišnja međunarodna manifestacija Noć pozorišta u Srbiji se održava pod sloganom „Između devetog i desetog čina“. Većina predstava u okviru manifestacije u subotu 28. novembra i nedelju 29. novembra biće održana online zbog epidemioloških mera. Centralni program u Beogradu biće održan na Voždovcu, tačnije u SC „Šumice“. Publika će preko youtube linka moći da pogleda pet predstava. Program počinje čudesnom bajkom „Lepotica i zver“ u izvođenju Mašinog pozorišta. Za najmlađu publiku i u nedelju biće izvedena predstava „Vitamini“, autora Cvetina Aničića.

Nakon zanimljivog filmskog programa, časova umetničke igre u osnovnim školama, izložbe fotografija, ali i nastupa Kompanije Silvije Gribaudi iz Venecije, Karavan igre se nastavlja u Gornjem Milanovcu. Nastup prvaka i solista beogradskog Baleta, kao i učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za igru, na programu je u izmenjenom terminu, u ponedeljak 23. novembra, sa početkom u 19h. Publika je ovih dana preuzimala besplatne ulaznice u Domu kulture u Gornjem Milanovcu, jer je interesovanje veliko, a sala se puni shodno epidemiološkom protokolu. 

Novembarsko igranje predstave "Obično veče" Milana Laneta Gutovića će biti 27. novembra u Akademiji 28. Radi poštovanja epidemioloških mera, kapacitet je smanjen na 50%, a predstava počinje u 19h. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a, online na www.tickets.rs i na blagajni Akademije 28. Predstava „Obično veče“, prva je predstava na srpskom jeziku koja je do sada igrana na Brodveju. Obišla je svet, od Moskve do Pekinga, od Sidneja do Njujorka. Na svakom kontinentu pronela je slavu našeg osećanja i smisla za humor. Igrana je u Africi, Aziji, Americi, Australiji, na Novom Zelandu, a verovatno će se igrati i na drugoj planeti, čim je čovek bude naselio.

Jedno od najboljih muzičkih pozorišta u Rusiji, i van njenih granica, Državni kamerni muzički teatar «Opera Sankt Peterburga» ponovo je na turneji u Srbiji. Posle najavljivane, pa odložene turneje u maju mesecu ove godine, organizatori su našli novi termin da se ovaj vrhunski operski ugođaj dogodi u sred pandemije, jer za umetnost ne postoje prepreke. Osnivač i stalni umetnički rukovodilac teatra, nacionalni umetnik Rusije Jurij Aleksandrov, poznat po svojim kreativnim eksperimentima i neočekivanim rediteljskim rešenjima je odabrao dva naslova za ovu turneju: Nasilje nad Lukrecijom Bendžamina Britna koja će se izvesti 13. i 14. novembra u Narodnom pozorištu u Beogradu i Otmica iz saraja Volfganga Amadeusa Mocarta koja se igra 15. i 16. novembra u Operi i teatru Madlenianum.

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo u četvrtak, 19. novembra u 18h u UK Stari grad  na premijeru predstave “Holivudski san” u režiji i adaptaciji dvojice sjajnih mladih glumaca Miloša Đurovića i Dušana Matejića. Reprizna izvođenja su zakazana za 20. i 21. novembar u 18h. Predstava “HOLIVUDSKI SAN” je po motivima komada “Kamenje u njegovim džepovima” Meri Džons. Predstava HOLIVUDSKI SAN jeste komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko. Oni su statisti na snimanju holivudskog filma, a to snimanje se dešava na Kopaoniku. Boško i Mirko, siromašni i jednostavni ljudi, susreću se sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira a, zatim, počinju da upoznaju i njene druge strane...

Obaveštavamo našu publuku da će se od utorka, 17. novembra, sve predstave sa našeg repertoara igrati sa početkom od 18.30 časova, odnosno sat vremena ranije od planiranog, a u skladu sa merama Vlade Srbije. Svima kojima novo vreme izvođenja predstava ne odgovara možemo zameniti karte ili vratiti novac. Zamena ili povraćaj novca moguć je najkasnije na dan predstave za koju karte važe. Radno vreme blagajne je 12-18 časova, odnosno 12-19.30 na dan izvođenja predstava. Tokom izvođenja predstava pridržavaćemo se svih preporučenih mera bezbednosti kako bismo sve rizike sveli na minimum, a održali zadovoljstvo rada i posete pozorištu.

Šivalingapa, Bori, Šild i Gribaudi oduševili publiku! Snažnim aplauzom publike u Gornjem Milanovcu, sinoć (10.11.) je završen novembarski deo 17. Beogradskog festivala igre. Na sceni Doma kulture u ovom gradu, u sinergiji Festivala i Nacionalne fondacije za igru, a u okviru projekta Karavan igre, nastupila je Kompanija Silvije Gribaudi iz Venecije. Prethodne večeri (9.11.), italijanske umetnike je videla beogradska publika u Operi Madlenianum. Predstavu „Gracije“ pratilo je 238 gledalaca u sali zemunskog teatra, dok je u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu bilo prisutno 107 gledalaca. Živi prenos na FB kanalu zabeležio je oko 450 uključenja.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..