Atrium Sessions serija koncerata u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja završena je 25. septembra 2022. vrhunskim nastupom originalnog sastava Belgrade Soul Sextet sa programom „Tri sevdaha“ koji kombinuje zvuke džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike. U okviru ovog sastava nastupili su, na čelu sa profesorom trube, docentom Nikolom Mijajlovićem, i Nenad Ljubenović, profesor harmonike, dr Stevan Bata Kovačević profesor kontrabasa, pijanista Igor Dražević, perkusionista Siniša Jović, gitarista Zoran Anić i vokal dr Jelena Jakovljević, vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu.

LP Duo će u okviru 13. Evropske noći istraživača, 3. oktobra (u 20 časova), u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije, nastale u okviru umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music. Sonja Lončar i Andrija Pavlović su već nekoliko nedelja na koncertnoj turneji umetničko-naučnog projekta ’’ Beyond Quantum Music’’. Turneja je započela koncertom u Novom Sadu u okviru Kaleidoskopa kulture, a nastavila se nastupom na čuvenom festivalu Ars Electronica u Lincu, odakle nose najpozitivnije utiske.

Po prvi put u Beogradu koncert će održati svetska zvezda klasične muzike, pijanista DANIL TRIFONOV, 21. oktobra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni i sajtu Kolarca, putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima. Danil Trifonov renomirani je solista, majstor koncertantnog repertoara, kamerni i vokalni saradnik i kompozitor. Spajajući neverovatnu tehniku sa delikatnom senzibilnošću i dubinom, njegova izvođenja su neprestani izvor čuda za publiku i kritičare.

Jedan od najpopularnijih producenata elektronske muzike današnjice Boris Brejcha stiže 4. novembra u Beograd, u okviru ekskluzivne svetske „In Concert“ turneje! Naš glavni grad se našao rame uz rame sa Berlinom, Londonom, Madridom, Lisabonom, Pragom i drugim velikim evropskim centrima koji će ove jeseni ugostiti ovaj jedinstveni audio-vizuelni spektakl. Biće to i jedina prilika da se superpopularni Brejcha čuje uživo u regionu u narednih godinu dana! Velika „In Concert“ turneja u Beograd dovodi i predstavnike njegove izdavačke kuće Fckng Serious – Ann Clue, Deniza Bula i Moritza Hofbauera live. Jedan od centralnih elektronskih događaja ove godine u prestonici biće održan u Velikom hangaru u Luci Beograd, organizovan u saradnji Exita sa Blenderom.

Ne propustite nesvakidašnji muzički maraton u Beogradu na kome će danski čelista istrčati 36 kilometara i svirati Baha! Nesvakidašnji muzički maraton danskog čeliste i posvećenog maratonca Toke Moldrupa biće održan u subotu, 24. septembra, od 11 časova na Sava Promenadi, kao veliko finale jubilarnog 10. ArtLink festivala. Danski čelista će istrčati 36 kilometara, između Brankovog mosta i Kule Beograd, a posle svakog pređenog kilometra sviraće po jedan stav Bahove svite, pa će tokom maratona odsvirati svih šest Bahovih svita za violončelo.

U nastavku koncertnog serijala „Džez za DŽ“, u subotu 24. septembra od 13h, Dom omladine Beograda publici će predstaviti još jednog mladog i talentovanog džez muzičara, saksofonistu Filipa Sokača, koji će nastupiti sa svojim kvintetom. Filip Sokač je student je druge godine Odseka za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Luke Ignjatovića. Već ima značajno muzičko iskustvo iza sebe, a ovom prilikom nastupa sa bendom u kojem su njegove kolege, jednako talentovani mladi džezeri: Lazar Šarenac – truba, Minja Mijušković – klavir, Milija Paunović – kontrabas i Časlav Šehović – bubnjevi.

<<  Septembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..