Koncertna promocija trećeg albuma džez grupe SCHIME pod nazivom ''Ursa Major'' biće održana u petak, 8. decembra u 19 časova u Ustanovi Kulture Parobrod. Ulaz na koncert je slobodan. Album “Ursa Major” nastao je u toku 2022. godine i na njemu se nalazi sedam novih autorskih kompozicija, od kojih šest kao autor potpisuje Sava Miletić, a jednu Luka Ignjatović, dok aranžmane potpisuje čitav bend. Album je objavila izdavačka kuća Sekvoja. Nakon prošlogodišnjeg aranžerski raskošnog albuma “Melange” sa Kamernim orkestrom Muzikon, SCHIME se ove godine vraća osnovnoj formaciji kvarteta, nastavljajući da istražuje i pomera granice vlastite kreativnosti.

Međunarodni hor „Singers United“, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, predstavlja božićni koncert „Zrak svetlosti“ koji će se održati u ponedeljak, 11. decembra, u 19.00 časova u sali Instituta (Kneza Miloša 56). Hor je osnovan marta 2018. godine u Beogradu i okuplja ljubitelje muzike iz deset zemalja. Učesnicima iz Srbije priključili su se predstavnici međunarodne zajednice u Beogradu. Osnivač hora i dirigent je maestro Katarina Milošević. Pevači koji će nastupiti na koncertu imaju veliko muzičko iskustvo i pevali su u renomiranim horovima kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Konačno se desio i taj spoj dva talentovana muzičara, koji se dugo međusobno poštuju, podržavaju, su snimila pesmu VATRA U MRAKU. Pesma koja je za nekoliko sati osvojila društvene mreže prvi put će uživo biti izvedena već sutra 5. decembra , na Marčelovom koncertu u mts dvorani. Zatim će Marko uzvratiti gostoprimstvo i ugostiti Marčela na svojim koncertima 21. i 24. decembra u Domu omladine. “ Imao sam veliku želju da snimim nešto sa Marčelom i verujte, ova pesma je nastala u jednom dahu. Jedan dan u studiju seo sam za klavir, i melodija koju sam osmislio mi je odmah nagoveštavala da refren moraju deca da pevaju.

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak  8. decembra u 20 časova prisustvujete koncertu gitarskog kvarteta „4G’s”, petom koncertu klasične i popularne muzike u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Кoncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u sali će u posebnoj vitrini biti izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Promocija albuma "Ulice" Zorana Kize Veljkovića biće održana u sredu, 6. decembra u 18h u Multimedia Music Record Store (Sremska 2). Na promociji će, pored autora, govoriti direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović i muzičar Saša Ranđelović Ranđa. Autor će za prisutne priretiti i kratku akustičnu svirku, a album „Ulice“ biće dostupan po promotivoj ceni. Album „Ulice“ objavljen je nedavno za diskografsku kuću Multimedia Music. „Ulice, kao mesto odrastanja, zaljubljivanja, rastanaka, sastanaka, nalaženja mesta u društvu, večita su mi inspiracija, i uspomene...

U subotu, 9. decembra, u Sali Beogradske filharmonije u 20.00 časova održaće se koncert sa nazivom KLAVIRSKA MUZIKA VASILIJA MOKRANJCA, povodom sto godina od kompozitorovog rođenja, a nastupiće renomirani pijanista Ratimir Martinović. Stota godišnjica rođenja jednog od najznačajnijih srpskih kompozitora 20. veka, akademika Vasilija Mokranjca (1923–1984), prilika je da se podsetimo njegovog impresivnog stvaralaštva za solo klavir, koje će interpretirati Ratimir Martinović, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu.

<<  Decembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..