Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u sredu 7. juna u 20 časova prisustvujete koncertu kamernog ansambla „Libercuatro tango ensemble”, osamnaestom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Кoncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Кamerni ansambl „Libercuatro tango ensemble” čine pijanistkinja Кsenija Ristić, violinistkinja Miljana Popović Materni, bandoneonista Branko Džinović i kontrabasista Boban Stošić.

Naš čuveni violinista proslavljen širom sveta, Nemanja Radulović, poslednjeg dana maja susreo se sa medijima u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu povodom koncerta  na  Stadionu Tašmajdan, 3. jula 2023. godine u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF. Zajedno sa svojim kamernim ansamblom "Double Sens" Nemanja će izvesti numere sa novog albuma "Roots" (Koreni). "Novi nastup u Srbiji me vezuje za aktuelnu turneju i projekat 'Roots', koji smo svi veoma voleli da radimo u procesu stvaranja. ", izjavio je Nemanja , koji je učestvovao na albumu i kao aranžer sa kolegom Aleksandrom Sedlarom. 

U petak, 02. juna (20h) ljubitelji zvuka gitare imaće prilike da uživaju u nastupu talentovanog, mladog gitariste Ilije Zeca. Na programu koncerta su dela Malatsa, Rodriga, Bariosa, Lenjanija, Regondija Laura i Diensa. Ilija Zec (Beograd, 1997.) počinje da svira gitaru sa šest godina. Završio je nižu i srednju muzičku školu Dr. ,,Vojislav Vučković” u klasi profesora Zorana Anića. Tokom srednje škole je bio sponzorisan od strane “Lions” kluba, a na početku studija član fondacije Laza Kostić. Treću godinu osnovnih studija je završio na Konzervatorijumu “Giuseppe Tartini” u Trstu, u klasi profesora Lucia Dossa.

Udruženje građana "Eko Momentum" organizuje Humanitarni koncert za prijatelje Draganu i Ivana Šimulaka, koji su nesretnim sticajem okolnosti u junu 2022. imali saobraćajnu nesreću, i ostali oboje bez leve noge. Sada im je potrebna pomoć da bi mogli da nabave proteze koje će im u velikoj meri omogućiti povratak normalnim životnim aktivnostima, ali je cena proteza takva da ih je u našim uslovima veoma teško priuštiti, stoga će sav prihod od koncerta biti usmeren za ovu namenu. Koncert se održava 15. juna, a  nastupaju bendovi Amajlija, Eksploziv uz specijalne goste Zlatka Karavlu (Griva) i Nenada Pagonisa, te Cvikerton, bend Ivana Šimulaka.

Synth-pop duo iz Barselone nastupiće u  sredu 7. juna u Omladinskom centru CK13, a uz njih, ovo synth-pop/darkwave veče upotpuniće i nastup electronic/darkwave dua SDH, takođe iz Barselone, i srpskog synth producenta Nemanje Stojanovića, koji će predstaviti muzički projekat Topolis. Ulaznice će moći da se kupe na ulazu u CK13, na dan koncerta, po ceni od  500 dinara. Koncert počinje u 20 čas, a vrata kluba otvaraju se u 19:30 časova. Fatamorgana je synth-pop duo iz Barselone, čiji će vas elektronski post punk zvuk, uz koji se podjednako može đuskati ali i sanjariti, odvesti u svet Tvin Piksa.

Nova sezona omiljenih beogradskih koncerata „Garden Sessions” održaće se u Botaničkoj bašti “Jevremovac” od 20. do 23. jula 2023. godine u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF). U četvrtak, 20. jula, sezonu otvara Marčelo i bend;  petak 21. jul rezervisan je za koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša; u subotu 22. jula koncert će održati Tijana Bogićević;  a u nedelju 23. jula publiku očekuju legendarni Bajaga i Instruktori. Svi koncerti počinju u 20.30 časova. Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu tickets.rs kao i na Ticket Vision prodajnim mestima.

<<  Jun 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..