Jedinstveno regionalno gastro druženje: zagrebački Franko’s stiže u Majstor i Margaritu - Zaokružite 01. februar na kalendaru - dve regionalno poznate pizzerije koje su se plasirale na uvaženu evropsku 50 top pizza listu se udružuju u pravom hedonističkom izazovu. U okviru serijala gastro okupljanja pod nazivom “Majstor i Margarita & prijatelji” u četvrtak 01. februara u Majstor i Margarita Pizzeriji u Bulevaru Kralja Aleksandra 248a imamo priliku da ugostimo jedan od zagrebačkih restorana na glasu - reč je o Franko’s Pizza&Bar. Njihova posvećenost egzaktnim pravilima napuljske pizza tradicije, te interesantan jelovnik i izbor signature pića čini ih destinacijom za istančan ukus - a ovog puta će istu pasiju podeliti sa beogradskom publikom.

Međunarodna konferencija iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga  – MEKST, održaće se 2. decembra 2023. godine u Kongresnom centru “Master” u Novom Sadu. Jubilarna deseta „MEKST“ konferencija biće održana u isto vreme kada i 54. međunarodni sajam turizma. Osnovni motiv za pokretanje konferencije su sticanje novih znanja od renomiranih stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga za mlade lidere, i one koji to žele da postanu, kao i povezivanje, razmena iskustava i druženje. I ove godine fokus konferencije biće na najaktuelnijim trendovima u oblasti turizma, sa namerom da inspiriše i podstakne mlade da se usavršavaju i kroz neformalno obrazovanje.

Grupa mladih, sa višegodišnjim iskustvom rada u ugostiteljstvu, je nedavno pokrenula prvi specijalizovani sajt poslovi-ugostiteljstvo.com za oglašavanje poslova u ugostiteljstvu. U potrazi za rešenjima za izazove s kojima se zaposleni i poslodavci u ugostiteljstvu suočavaju, stvorili su inovativnu platformu koja im pruža jednostavna rešenja. Cilj je omogućiti efikasno povezivanje odgovarajućih radnika sa uglednim poslodavcima, a platforma to čini brzo i jednostavno. Takođe, svi posetioci sajta mogu potpuno besplatno kreirati i preuzeti svoju radnu biografiju (CV) ili se obrazovati putem sadržaja na blogu. Na sajtu za kratko vreme pridružilo preko 150 poslodavaca, a baza kandidata broji preko 15.000 ugostiteljskih radnika.

Posle uspešnih i zapaženih knjiga iz edicije „Ukusi", kojima je našoj i svetskoj javnosti predstavljena nematerijalna kulturna baština zaštićenih prirodnih dobara i najlepših delova Srbije, u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokula) po prvi put donosimo priču o jednom gradu – gradu meraka i sevdaha. U nedelju, 27. avgusta u okviru manifestacije „Dani Vranja" u ovom zanimljivom gradu biće organizovana promocija „Ukusa Vranja" sa početkom u 18 časova u prostoru Gradskog parka.  Pozivamo vas da doživite vranjski merak kroz bogat program tokom kojeg ćemo se uveriti u lepotu ukusa Vranja degustacijom tradicionalnih jela.

Privredna komora Srbije i Udruženje pivara Srbije, koje u svom sastavu okuplja 3 najveće kompanije na srpskom tržištu, 7. Jula 2023. godine svečanim događajem u Privrednoj komori Srbije, najavili su početak kampanje "Odgovorno i oprezno – vodimo računa o sebi i drugima". U narednim fazama sledi podrška zdravstvenih institucija. Cilj ove kampanje je da na dugoročnom nivou edukuje mladu populaciju i potrošače o važnosti usvajanja kulture odgovorne konzumacije pivarskih proizvoda. Kampanja će, u 2023. godini obuhvatiti edukaciju stručnjaka – psihologa, lekara opšte prakse i stručnjake različitih profila, koji će u narednim fazama kampanje sveobuhvatno raditi sa mladom populacijom i potrošačima u vidu javnih događaja, tribina u studentskim domovima i slično.

U okviru velike izložbe „Magija pirotskog ćilima" u Domu kulture Silosi Beograd, ovog vikenda održaće se i mini-sajam čuvenih prozivoda i gurmanskih specijaliteta iz pirotskog kraja. „Bazar pirotskih čarolija" okupiće oko 20 izlagača koji pored zaštićene peglane kobasice i pirotskog kačkavalja, donose vina, rakije, sarmice od zelja, punjene šušpe, sač i čitav niz delikatesa. Svakako posebno mesto imaće štandovi sa ćilimima gde će biti moguće poručiti ovaj svetski čuveni unikat sa šarama i ornamentima skrojenim specijalno za dom svog budućeg vlasnika.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..