U subotu, 8. februara u beogradskom Klubu Gun desiće se dvostruka svirka u znak sećanja i u čast rodonačelnika reggae muzike, jednog od najistaknutijih pobornika rastafarijanskog pokreta, a na prvom mestu sjajnog muzičara i pesnika, koji i dan danas sjaji, koristeci moć muzike kao svetlost, inspirišući milione mladih po celoj planeti…

 

Naravno, u pitanju je Robert Nesta Marley, poznatiji kao Bob Marley. Naime, pre 68 godina, 06.02.1945. na Jamajci, rodio se ovaj velikan, ova legenda.

 

Ove godine, njemu u slavu, nastupiće beogradski roots-reggae-ska sastav Teshki Zulum i KILLO KILLO Banda, novosadska rock-steady-reggae-blues atrakcija. Oba benda kreiraju jedinstven zvuk i stvarajući autorsku muziku, na pravi način objavljuju svoj vid borbe protiv oholog sistema, učmalih malograđanskih mozgova i bujajuće ljudske, često previše agresivne, gluposti. Upravo to seme, seme pasivnog otpora i seme evolucije koja dolazi iz grla, pre 68 godina zasadio je Bob Marley. Srecan mu rođendan i neka počne punky-reggae party!


Ulaznice možete kupiti u pretprodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22, po ceni od 350 dinara. Na dan koncerta na ulazu u klub cena karte iznosiće 500 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..