Velika nam je čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo  u subotu, 01. februara od 20.30h u UK Parobrod na eksluzivni koncert “Black spirituals ritmo + soul duet”. Dean Bowman jedan od svetskih najpoznatijih crnih vokala na dvostrukom koncertu u Parobrodu, nastupiće  zajedno sa našim poznatim perkusionistomn Igorom Vincetićem.  Poeta tona, avangarda gospela, rok instumentalista džeza, naslovi su njegovih muzičkih kritika.

 

Dean Bowman, proglašen je od strane London Guardian-a kao „harizmatičan, duševan i tehnički briljantan ... zvezda.“ Međunarodno poznat po njegovom „tutnjećem baritonu i srceparajućem falsetu.... a showstopper.” (Village Voice)
Bez sumnje, uveliko doprinosi NYC downntown jazz, rock i avangardnoj sceni od 1989, on je ostvaren, “masivno talentovan” pevač i izvođač.


Važno je istaći da je bio član poznate njujorške grupe “Screaming Headless Torsos”Igor Vincetić, jedan od naših najistaknutijih perkusionista, nakon muzičkog usavršavanja u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Kubi i Francuskoj, zapaženih nastupa sa velikanima kao što su Femi Kuti, Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo, Fatoumata Diawara, Tony Allen, Archie Shepp, i objavljena tri autorska audio - video singla, privodi kraju rad na svom prvom albumu koji će biti objavljen ove godine.

 

Cena karte je 400 din.

Više informacija kao i rezervacije karata na 011/ 41 42 163.

Karte možete preuzeti svakog radnog dana od 9 – 22h u Ustanovi kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a.

 

Više o Dean Bowman-u: Dean Bowman alternativno je opisan kao “vokal-mentalist”, “ton poeta”, “avangardni gospel pevač” i “ džez pevač sa dušom rokera”, za njegov rad sa Don Byron-om, “Do The Boomerang”, muziku Junior Walker-a (Blue Note-EMI), kao i za istraživanje muzike Ray Charles-a sa John Scofieild-om.Dean Bowman sa zahvalnošću prepoznaje tradicionalnu crnu duhovnu i gospel muziku kao “temelj” za njegov kreativni razvoj. Školovan od strane mentora John Paxton-a i Dr. James Mumford-a, kasnije nastavlja kod David Baker-a i Barry Harris-a.

 

Njegova dela uključuju snimke sa :


- Steve Bernstein's MTO plays Sly
- Lester Bowie (Brass Fantasy*, When The Spirit Returns*, The Odyssey of Funk and Popular Music*)
- Jane Bunnett (Ritmo + Soul)
- Don Byron (Do The Boomerang, Existential Dred, Bug Music, Peace Love and Soul)
- Uri Caine (Primal Light, Goldberg Variations)
- Jane Bunnett, Stanley Cowell i Dewey Redman (Spirituals and Dedications*) i Elliott Sharp (Blues For Next*), između ostalih.

 

Dean je učestvovao na koncertnim turnejama sa Kelvyn Bell-om, Steve Coleman-om, Charlie Hunter-om, D.D. Jackson-om, MeShell Ndegeocello-om, Scofield-om, and Reggie Workman-om, kao i sa njegovim grupama;


Pozajmio je glas za dva lika za Sony PlayStation igru "Parrappa The Rappa." On je, takođe, istaknuti vokalni izvođač za Québécité, operu koju je komponovao D.D. Jackson, sa libretom koji je napisao rođeni Kanađanin, nagrađivani pesnik George Elliot Clarke.

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..