Hrvatski pop sastav Pips, Chips & Videoclips nastupiće u subotu 15. februara u klubu Gun. Na koncertu u Beogradu bend će publici predstaviti novi album Walt koji je već stekao armiju fanova i proglašen je jednim od najuspešnijih albuma 2013. godine,  ali i brojne hitove iz svoje dvadeset godina duge karijere.

 

Stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni, Pips, Chips &Videoclips vratili su se nakon šest godina od poslednjeg izdanja i uspeli da potpuno osvoje publiku već prvim singlom Htio bi da me voliš, koji je najavio Walt. Tokom dve decenije postojanja objavili su osam albuma, a svaki od njih obeležio je jedan period pop muzike na ovim prostorima. Od njihovog pojavljivanja početkom devedesetih, usledile su brojne nagrade, rad u pozorištu i rasprodati koncerti u regionu, što ovaj bend čini važnim delom naše muzičke istorije.

 

Pipsi treći put nastupaju u Beogradu, a ova intimna svirka biće ponovno upoznavanje publike sa njihovom muzikom i emocijama koje nosi.

 

-Sviraćemo kompletan album Walt, red je da se ljudi sprijatelje s njim. Naravno, sviraćemo i ključne songove karijere. Vrlo nam je bitno kako ćemo se predstaviti Beograđanima, na način kako i priliči. Veselimo se svirci u Beogradu, bitna nam je jer opet treba da se dokazujemo, trebamo biti našpanovani, a to nas čini svežim i mlađim. – kaže Dubravko Ivanjiš, frontmen benda.

 

Mnogi kritičari ocenili su Walt kao pravo remek delo, hrvatski mediji su ga svrstali u sam vrh liste najboljih izdanja 2013. godine, a publika je uzvratila rasprodatim koncertima na kojima su prethodnih meseci promovisali album.

 

-Walt je utemeljen je na legendi da je Dizni, pre smrti, dozvolio da ga zalede kako bi ga neko nekada odledio, oživeo u nekom drugom vremenu. Album je oda ljubavi, oda detinjstvu. Tu detinju, iskonsku želju za životom svi gajimo, svi je tražimo u pesmama. Najbolje pesme su poput vremenskih kapsula, zaleđene i nepokvarljive do kraja sveta. – ovako Pipsi opisuju svoj album, a to je i savršena pozivnica za publiku da zajedno sa njima podele tu energiju.

 

Koncert u klubu Gun počinje u 22 časa, a ulaz će biti besplatan.

 

Sajt: www.pipschipsvideoclips.com

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..