Poznati violinista, Najdžel Kenedi, održao je izvanredan koncert 9. oktobra u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, u organizaciji “My Way” koncertne agencije.  U prodaji je još veoma malo ulaznica za Najdželov drugi koncert na Kolarcu, 10.10. Sala je bila popunjena do poslednjeg mesta, a Kenedi je izveo četiri bisa i izjavio da se uvek raduje kada nastupa pred publikom u Beogradu. 

 

Na sceni Kolarca Najdžel je nastupio sa još tri izvanredna muzičara, Rolfom  Busalbom na  gitari, Jaronom Stavijem koji svira kontrabas i bubnjarom  Kristofom  Žežicom.


Publika je oduševljeno aplaudirala tokom čitavog koncerta, koji je podeljen u dva dela. U prvom delu Kenedi je izveo Bahov preludijum iz Partite broj tri, u E duru, kao i drugi, treći i četvrti stav (Fugue, Andante, Allegro) iz Bahove Sonate broj dva, u a molu. U drugom delu koncerta publika je uživala u virtuoznom izvođenju  džez klasika, Fatsa Valera.  


Već više od dvadeset pet godina ovaj britanski violinista važi za jednog od najpriznatijih virtuoza na svetu. Njegov jedinstveni talenat uneo je novu perspektivu kako u klasičan tako i u savremeni koncertni repertoar, čime je Najdžel Kenedi postao violinista sa najviše prodatih albuma na svetu.

 

Video snimak atmosfere sa koncerta dostupan je na sajtu agencije TANJUG.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..