Lude žene uskoro kreću na serijal koncerata u gradovima Srbije, a na većini nastupa društvo će im praviti britansko-srpski sastav Gimp. Povod turneje su nova izdanja oba benda. Užičani Lude žene predstaviće veoma uspešan album „Armija lavova“ sa koga je nekoliko singlova zauzelo ili još uvek zauzimaju visoke pozicije na većini relevantnih top listi u Srbiji i regionu - 1. novembra u klubu Akademije 28.

 

Pomenuto izdanje drugo je po redu na diskografskoj listi grupe čije je delovanje započeto pre više od dvadeset godina, a posle perioda hibernacije nastavljeno krajem prve dekade dvehiljaditih.


„Na turneju krećemo sa našim prijateljima iz englesko-srpskog sastava Gimp, s tim što ćemo neke koncerte, iz objektivnih razloga, održati sami. U toku su pregovori za nastupe u još nekim gradovima, pa ćemo videti šta će biti. Gde god nas pozovu ili se sami pozovemo, mi ćemo doći.“, kratko se oglasio u susret nadolazećih nastupa Duško Cicvarić iz Ludih žena.
Grupa Gimp, predvođena britanskim rock and roll nomadom po imenu Garry Burgman, serviraće numere sa prvog albuma „El Cajon to Kalenić“, ali i sa nadolazećeg novog čiji je izlazak najavljen za drugu polovinu novembra, a sa koga je plasiran prvi singl “Question Everything”. Uz Garry-a na ovoj turneji sviraće poznati beogradski muzičari: Igor Bulatović za bubnjevima, basista Aleksandar Šišić i Radovan Cicvarić, inače gitarista Ludih žena.


„Zaista se radujem dolasku i koncertima u Srbiji. Uvek je lepo videti stare prijatelje i upoznati nove. Jedva čekam da zasviramo, a posebno sam srećan što ću ponovo uživati slušajući Lude žene uživo“, nije krio zadovoljstvo Garry Burgman.
Turneja počinje 18. oktobra u Arilju (club Haustor) i 19. oktobra Užicu (velika sala Gradskog kulturnog centra), i nastavlja se 23. 10. u kragujevačkom clubu Twist, a zajednički nastupi završavaju se 1. novembra u klubu Akademije 28. u Beogradu, uz mogućnost dopune liste gradova. Lude žene koncertnu promociju održaće i 9. novembra u klubu CRYM u Kosovskoj Mitrovici, a uskoro će biti otkrivena imena i drugih gradova u kojima će ljubitelji kvalitetnog rock zvuka imati prilike da na delu vide i čuju šestorku iz Užica, uz veliku verovatnoću da će krenuti i put regiona.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..