27. septembra sa početkom u 21h, grupa VRELO će održati veliki beogradski koncert u organizaciji World Music asocijacije Srbije. Povod za održavanje koncerta je obeležavanje petnaestogodišnjice rada i objavljivanje DVD izdanja grupe „Vrelo Live: Pogledaj me kako pevam”. Na koncertu u Beogradu grupa će premijerno izvesti neke od pesama sa novog albuma, koji će biti objavljen do kraja godine.

 

Vođa grupe Nataša Tomić najavljuje odličnu muziku, novu koreografiju, energiju koja osvaja i prijatna iznenađenja. DVD izdanje„Vrelo Live: Pogledaj me kako pevam” objavljeno je pod etiketom WMAS Records (diskografska kuća World Music asocijacije Srbije), koja je osnovana 2007. godine sa ciljem da promoviše world music izdanja iz Srbije.

 

Grupa „Vrelo“ započela je u aprilu 2014. seriju promotivnih koncerata po klubovima i na festivalima u Srbijii i inostranstvu. Beograđani će imati prilike da ih čuju 27. septembra u Domu omladine Beograda. Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti po ceni od 500 dinara, na svim prodajnim mestima „Eventim“-a.


Naslanjajući se na identitet i autentičnost naše tradicije, grupa Vrelo koristi narodnu muzičku građu kao osnovni element u svom radu, ali je uspešno kombinuje sa modernim muzičko-scenskim formama.


Svedenost i ogoljenost izraza kroz samo dva instrumenta (bas i bubanj) sa jedne strane, i nekoliko ženskih glasova koji se kreću između starih, nasleđenih arhetipskih obrazaca i modernog izraza sa druge strane, u muzici grupe„Vrelo” spajaju se u jedinstvenu celinu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..