U Subotu, 27. septembra u 20 časova – KONCERT i i nedelju, 28. septembra u 10 časova – KREATIVNA RADIONICA -  Ovog vikenda, Centar lepih umetnosti Guarnerius će ugostiti jednu od najistaknutijih slovenačkih umetnica, pijanistkinju i pedagoga svetskog glasa, MARINU HORAK, koja će u subotu održati koncert, a dan kasnije i majstorsku radionicu.


Čuvena pijanistkinja koju kritika naziva „rafiniranom virtuoskinjom“, u Guarneriusu je trebalo da nastupi 17. maja ove godine, a koncert je zbog velikih poplava koje su zahvatile našu zemlju, otkazan. Sa željom da pomogne našem narodu u nevolji, Marina je muzički festival „Allegro giovanissimo“, čiji je osnivač, a koji se sa velikim uspehom svakog juna održava u Ljubljani, posvetila žrtvama poplava i prikupljanju novca za pomoć ugroženima u Srbiji.

Sakupljeni prihod, Horakova će na beogradskom koncertu uručiti jednom mladom muzičaru iz Srbije, čija je porodična kuća uništena u poplavama.

Na programu koncerta u Guarneriusu, naći će se dela Mocarta, po čijim je izvođenjima Marina Horak poznata, kao i kompozicije Betovena i Šopena, a sa željom da na svom gostovanju promoviše i slovenačko muzičko stvaralaštvo, drugi deo koncerta će doneti i kompozicije istaknutog slovenačkog autora Jurija Miheveca.

Kao još jedan dar svojim kolegama iz Srbije, Horakova će u nedelju, 28. septembra održati jedinstvenu muzičku radionicu, sa temom OSLOBAĐANJE KREATIVNOSTI, koja će našim muzičarima i pedagozima, premijerno predstaviti poseban sklop vežbi koje je pijanistkinja oformila kroz svoj višedecenijski rad sa uglednim mentorima i muzičarima, a koji sa uspehom promoviše još od 1990. godine.

Učešće u radionici je besplatno, a broj učesnika je ograničen. Više o prijavi, saznajte na linku Marina Horak radionica

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..