Ako ste se zaželeli pravog gitarističkog zvuka onda svakako morate doći na koncerte grupa Gatuzo i Zoran Čalić Band. Bendovi će nastupiti u Beogradu (16.10. Mixer House), Novi Sad (17.10. Quarter) i  Zrenjanin (18.10. Zeleno Zvono). Zoran Čalić je poznat kao gitarista i kompozitor najboljeg hrvatskog rokenrol benda Majke.

 

Zajedno sa Baretom je činio autorski dvojac koji nam je podario hitove kao što su : Ja sam budućnost, Grešnik, Mršavi pas,A ti još plačeš, Krvarim od dosade...Sada kao solo izvođač, Čalić ima novi bend, nove pesme ali i stari, dobro poznat zvuk gitare.

 

Jedno je sigurno, ko voli Majke voleće i novi bend Zorana Čalića.

 

Gatuzo je za nas, sigurno najveća tajna hrvatske muzičke scene.Pravo je čudo da ih do sada nismo otkrili. Damir Trkulja Šiljo i Goran Martinjak imaju iza sebe tri albuma a njihov aktuelni album GDJE IDEMO ( Croatia Records) je dobio sjajne kritike, bio nominovan za Porina i bio jedan od najboljih albuma 2013. u Hrvatskoj. Mnogi muzički kritičari ističu da se mora doći na njihov koncert i osetiti sva žestina i energija koju Gatuzo poseduje.

 

Zanimljivost je da je gitarista Šiljo proveo dve sezone u Majkama i bio kompozitor njihovog poslednjeg hita TEŠKE BOJE. Ipak, Gatuzo ima svoj specifičan stil i najbolja preporuka za dolazak na njihov koncert je ta da su ove godine na IN Music Festivalu bili bolji od njihovih mnogo poznatijih američkih kolega The Black Keys.

 

Zato ne propustite ovaj sjajan oktobarski tulum sa eksplozivnim paketom najboljeg hrvatskog gitarističkog roka.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..