Prava poslastica za džez sladokusce stiže u Barutanu 12. jula, kada će na bini ovog kultnog kalemegdanskog kluba nastupiti virtuoz na violini Jožef Nadj uz Berklee All Stars Serbia bend, u sastavu Vasil Hadžimanov – klavijature, Vladimir Samardžić – bas gitara, Branko Popović – bubnjevi. U pitanju je najveći letnji jazz događaj u prestonici sa početkom u 21h, a kao predgrupa nastupiće trio Rastka Obradovića.

 

Džez violinista, kompozitor i predavač Jožef Nadj, rođen u Pančevu, prvi susret sa violinom imao je kada mu je bilo 5 godina. Danas je jedan od retkih violinista koji se bavi modernom muzikom, a karakteriše ga veoma neobičan i prepoznatljiv ton. Diplomirao je na prestižnom bostonskom Berklee koledžu 2003. godine, a svoj prvi solo album pod nazivom “Digital World ”snimio je 2009. godine. Tokom svoje internacionalne karijere Jožef Nadj je sarađivao sa vrhunskim svetskim muzičarima kao što su Nigel Kennedy, Joey DeFrancesco, Nuno Bettencourt, Gary Cherone, Fred Buda, David Hull i mnogi drugi. Jožef Nadj je aktivni profesor violine u Bostonu od 2006. godine i ima svoju radionicu pod nazivom Violin Discipline. Prepoznatljiv je po korišćenju efekata u toku nastupa. Svira petožičnu violinu “Legacy 5” by Petr Novotny. Jožef trenutno živi i radi u Bostonu.
 
Berklee All Stars Serbia je “superbend” iz Srbije nastao upravo na inicijativu Jožefa Nadja, a koji čine cenjeni muzičari Vasil Hadžimanov, Vladimir Samardžić i Branko Popović. Pored Jožefovih kompozicija sa solo albuma „Digital World“, na repertoaru koncerta u Barutani naći će se autorske kompozicije svih zvezda ovog vanserijskog kvarteta, ali i obrade u čast ličnih heroja u nesvakidašnjim aranžmanima u širokom muzičkom spektru od džeza preko fjužna do hard roka.
 
Kao predgupa nastupiće sjajni trio Rastka Obradovića, mladog muzičara koji je tokom svoje karijere imao čast da nastupa sa izvodjacima kao sto su Thomas Duvigneau, Lazar Tošić i Miša Blam, ali i čuveni Bert Joris i Vladimir Nikolov.
 
Kocert je zakazan za subotu, 12. jul od 21h, a ulaznice su dostupne u pretprodaji po ceni od 500 dinara, na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na eventim.rs i gigstix.com.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..