Autor muzike, tekstova i aranžmana: Miloš Jovanović. Producent: Voja Aralica. Izvršna audio produkcija: Hammer produkcija, Novi Sad. Izvršna video produkcija: Hammer & Homebase (Nemačka). Vreme produkcije: 2012-2013. Akcenat albuma je na poetskim i angažovanim tekstovima i muzičkim atmosferama koje karakterišu svaku pesmu.


Dobrovoljno Kovačko Društvo je orkestar koji svira autorsku muziku za pozorište, film i advertising. Orkestar vodi Miloš Jovanović, multimedijalni umetnik iz Novog Sada, a čine ga vrhunski jazz muzičari iz Novog Sada, Beograda, Pančeva i Subotice. Orkestar je do sada radio muziku za dva igrana filma Miloša Jovanovića (Memo i Frau Einstein) koji su nastali u međunarodnoj koprodukciji. To je muzika panonskog podneblja primenjena u različitim muzičkim žanrovima (sving, tango, bluz, rok). Orkestar je dobio 1. Nagaradu za najbolju filmsku muziku na Filmskom festivalu Arena 2004. godine.


Od koncerata izdvajamo nastup na festivalu EXIT 2002,’04, ‘06 i ‘07, Ateljeu 212, u Srpskom narodom pozorištu, Filmskom festivalu Cinema city i na Filmskom festival Palić.


Medijski najpoznatiji angažman je saradnja sa najvećim romskim pevačem na svetu Šabanom Bajramovićem na njegova poslednja dva albuma.


Iza ovog muzičkog projekta stoji Hammer produkcija koja je do sada sarađivala sa najpoznatijim imenima Balkana (Šaban Bajramović, Đorđe Balašević, Leb i sol, Bajaga & Instruktori, Teodosi Spasov, Zdravko Čolić, Rambo Amadeus…).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..