Na konkurs za mlade bendove, “Soundtruck” Mikser festivala 2013, prijavilo se više više od 80 bendova iz regiona. Žiri u sastavu: Branislav Radojković, muzičar (Srbija), Georgi Šareski, muzičar (Makedonija), Slobodan Nešović Loka, izdavač (Srbija) i Vladimir Đorđević, muzički urednik Mikser festivala (Srbija) odabrao je njih 20, koji će nastupiti na Mikser festivalu.

 

Najbolji utisak na žiri ostavili su: Auf Wiedersehen, Sinestezija, Gnjile, Enromna Blajsna, HiQulus, Greenfingers, Quarterbuz, Freaky Fight For Freedom, Dot the Eye, Ego, Itch, Pop Star, Saspekti, Foreplay i Plišani Mališan (Srbija), EkeBuba i Mangora (Hrvatska), Supersunset (Slovenija); The Immigrants (Mađarska) i WOPS (Bugarska). Izabrani bendovi  će u okviru programa „Soundtruck“ nastupiti na Converse Get Dirty stage-u Mikser festivala od 28. maja do 2. juna 2013. godine.

 

Pored Converse-a, koji će kroz Get Dirty stage drugu godinu za redom biti deo Mikser festivala  i podržati nove muzičke talente regiona, „Soundtruck“-u se priključila i diskografska kuća Mascom Records, koja će objaviti kompilaciju najboljih bendova  po oceni žirija i publike na festivalu, a pobedniku  obezbediti izdavačku podršku u vrednosti od milion dinara, koja podrazumeva album, studio i producenta, regulisana autorska prava, kao i medijsku promociju i digitalnu distribuciju.


Osamnaest bendova  će nastupiti u okviru programa „Soundtruck“ – na Converse Get Dirty kamionu-bini sa profesionalnim razglasom, koji će biti stacioniran na uglu ulica Mostarske i Braće Krsmanović, dok će dva benda biti deo programa „Mad Hatter Sessions“ u Mikser House-u. Ulaz na koncerte izabranih bendova, kao i ostali programi Mikser festivala, su besplatni.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..