Nagrada Milan Mladenović 2022. tradicionalno će biti dodeljena četvrti put 21. septembra, na Milanov rođendan, i to se ne menja. Ono što je novost je da će od ove godine umesto u junu Konkurs za Nagradu Milan Mladenović biti otvoren u maju - od 1. do 31. maja 2022. Prihvatiće se kompozicije sa tekstom objavljene između 1. jula 2021. i 31. maja 2022. O svim detaljima Konkursa, kao i ranijih godina, obaveštavaćemo javnost putem zvaničnog sajta milanmladenovic.com, društvenih mreža Zadužbine, kao i  putem medija.

Prva ovogodišnja Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 15. januara u Fabrici SKCNS-a. Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a održavaće se redovno tokom cele godine, svake druge subote u mesecu. Berza počinje u 11 časova i trajaće do 15 časova. Učešće je besplatno, broj izlagača je ograničen, a oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Smederevski rok bend „Planet Caravan“ objavio je svoj drugi studijski album „Aramat“ za diskografsku kuću Multimedia Music. Album sadrži 9 pesama, od kojih je većina napisana za vreme pandemije. „Većina pesama je nastala u to teškom periodu, kada smo se, usled nemogućnosti da nastupamo, okrenuli zajedničkom pisanju pesama“ kažu članovi benda. Bend s ponosom ističe da na ovom izdanju gostuju Oliver Nektarijević i Boško Bole Stanojević iz benda Kanda, Kodža i Nebojša, kao i Milan Vasiljević (grupa NeeD). Sniman je u studiju Paradox, produciran u studiju Mašina 23.

PREDPRODUKCIJA. MINUCIOZNOST - Umesto uobičajenih suvoparnih i rutinskih priča koje prate saopštenja o novim albumima, odlučili smo da postavimo kameru u naš stvaralački prostor i tako dočaramo makar deo ljubavi i minucioznosti ugrađene u svaki detalj ovog skupa pesama. Pričamo najpre o predprodukciji. Pričamo o radu na metrici, izbacivanju suvišnih slogova, o uređivanju akcenata. Pričamo o pesmama koje su isprva snimljene sa jednom lirikom, a zatim potpuno drugom, zamenjenom, boljom. Pričamo o studijskim probama gde su se gradili aranžmani i gruv, i o kućnim probama gde se peglala svaka nota.

Srpska nada popa zajedno sa svojim bendom nastavlja oduševljavati sve fanove synth popa - Sana Garić video singlom „Zlatne noći“ predstavlja novi album „Naočare za srce“ koji je objavljen na CD-u i svim streaming servisima od 17. decembra. Posljednjih godinu dana izdanje su najavljivali singlovi “Deo sebe”, “Sobe” i “Ovaj put”, te nagovijestili da Sana radi na vrlo pitkom i radiofoničnom albumu koji iznimno dobro komunicira sa aktualnim svjetskim synth pop trendovima. Sana Garić će objaviti i spot za pjesmu „Zlatne noći" koji najavljuje novi album „Naočare za srce“.

Nick Cave i njegov dugogodišnji saradnik Warren Ellis, član benda The Bad Seeds, objavili su novi album „La Panthere des Neiges“ (Snežni leopard) za izdavačke kuće Invada i Lakeshore, koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi. Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds prvi su hedlajneri EXIT festivala 2022, a na Petrovaradinsku tvrđavu stižu 8. jula. Cave i Ellis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata. Album se sastoji od 13 numera, među kojima preovladavaju zavodljivi orkestarski aranžmani koje upotpunjuju Caveova šaputanja, dok se one sa vokalom  zovu „Les Cerfs“ (Jeleni) i „We Are Not Alone“ (Nismo sami).

Prezentacija rezultata pionirskog naučno–umetničkog projekta „Primenjena muzika za muzeje: Slučaj muzeja nauke i tehnike u Beogradu“ održana je pred stručnom publikom u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu. Projekt je pokrenuo Centar za primenjenu muziku - Beograd, uz podršku Muzeja nauke i tehnike – Beograd i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Na panelu je predstavljena jedinstvena primenjena muzika sa tri permanentne kompozicije komponovane za tri stalne postavke Muzeja kao i rezultati istraživanja uticaja te muzike na muzejsku publiku. 

Mladi umetnik iz Novog Sada, Peca Banjac,  bubnjar kultne rock grupe Amajlija i UV benda. Predstavlja svoju prvu single pesmu u rmx obradi Studio Live. Ocekujte novi album! Do tad uzivajte uz
YouTube link >> Poznati novosadski bend na sceni je dugih 40 godina, a njihovi albumi i brojni hitovi prepoznatljivi su mnogim generacijama. Na okupu ih sve ove godine drže ljubav prema rokenrolu i novosadska publika neizmerno vole, sjajna međusobna energija, ali i kultura zajedništva koju žele da prenesu i mlađim rok muzičarima.

<<  Januar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne