McArthurLegenda britanske roots-reggea scene Wayne McArthur nastupiće u petak 23. novembra u okviru manifestacije Z/reggae u Kulturnom centru Zrenjanina u organizaciji Kultur Kick Creative Productions i zrenjaninskog Kulturnog centra.

 

Nastup u Zrenjaninu održaće se u okviru turneje ovog muzičara u Srbiji, a sa njim će nastupiti i domaće snage reggae zvuka Jahmessenjah Sound System i zrenjaninska podrška Reggae Maniac Sound System (DJ Soya) i BHC DUBHEADZ (DJ BonJah & Selecta Podstrekivač ).

Vrata Kulturnog centra za publiku će biti otvorena od 19h, a na početku će biti prikazan i dokumentarni film o životu i muzici Boba Marlija.


Karte za ovaj događaj po pretprodajnoj ceni se do petka mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina i u UG Lavli Džavli.

 

Wayne McArthur je danas jedan od najcenjenijih muzičara na britanskoj Roots Reggea sceni. Muzikom je ozbiljnije počeo da se bavi 1982. godine kada je osnovao Moon Wave Music Sound System. U početku, njegova glavna preokupacija bila je izgradnja sound system-a u pravom smislu te reči - sa snažnim pojačalima i velikim brojem zvučnih kutija, a istovremeno je nastupao i sa bendovima širom Velike Britanije. Wayne 1987. godine odlazi u Ariwa Studio kod čuvenog Mad Professor-a gde nastaje njegova prva vokalna numera pod nazivom "Good That You Do". Iste godine njegov Moon Wave Music Sound System prerasta u izdavačku kuću i izdaje singlove među kojima su Universal Harmony, Special Request, Natural Forces, Sure won’t be Sorry, Sweet Music, Jah is the only way. Od tada se on uspešno bavi kako stvaranjem novih pesama tako i muzičkom produkcijom u svojoj izdavačkoj kući, a iza sebe ima četiri albuma i veliki broj singlova. Sarađivao je sa mnogim velikanima britanske Reggae produkcije među kojima su The Disciples, Russ D, Dougie Conscious, Vibronics, Jah Free i mnogi drugi.

Jahmessenjah Sound System iz Gornjeg Milanovca koji postoji od 2002. godine i od tada su posvećeni promociji reggae muzike i Rastafari kulture u Srbiji i regionu. Do sada su organizovali veliki broj uspešnih koncerata i muzičkih okupljanja, a gostovali su i na brojnim reggae dešavanjima (Trenchtown, Exit i dr.).

 

Producent manifestacije Z/Reggae je organizacija Kultur Kick Creative Productions iz Zrenjanina koja se bavi organizacijom i produkcijom kulturnih događaja.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..