natali-11Ako postoji umetnica sa prostora exYU koju Beograd sa nestrpljenjem očekuje i to već neko vreme, onda je to svakako mlada hrvatska pop, soul diva Natali Dizdar. Upravo zato nam je velika čast i zadovoljstvo da vam najavimo, po prvi put u Beogradu, koncert a ujedno i promociju njenog novog CD izdanja baš u BitefArtCafe-u i to već 23.novembra u 22h.

 

Celovečernji nastup, koncert, biće prilika da vidite uživo ono što se i prezentuje novim izdanjem: Natali Dizdar Live. ZKM Live naziv je novog albuma, a ovo DVD ostvarenje na kome se nalazi i snimak koncerta koji je mlada umetnica prošle godine održala u Pozorištu mladih u Zagrebu nalazi se već prodaji u Jugotonovoj prodavnici.

 

Natali Dizdar tom prilikom održala je dva koncerta iste večeri pred punim pozorištem, a posebno iznenađenje večeri bio je Darko Rundek s kojim je Natali otpevala pesmu Mjesecu je dosadno, koju je poznati hrvatski kantautor napisao za njen drugi studijski album, ali u sasvim novom aranžmanu.

 

Evo par pasusa i o njenoj karijeri do sada.

 

Medijski debituje pojavljivanjem na prvom hrvatskom pevačkom reality showu Nove TV - Story Super Nova Music Talents. S lakoćom prolazi audiciju i dolazi do finala takmičenja. Svojim interpretacijama pevačica, poput Arethe Franklin, Erykah Badu, Alicie Keys i Cindy Lauper, skreće pažnju na sebe.

 

Nakon završetka showa potpisuje diskografski ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i započinje s prvim profesionalnim nastupima uz pratnju priznatog jazz pijaniste Matije Dedića. Snima svoj prvi singl "Ne daj" kojeg predstavlja 2004. godine na revijalnoj večeri Splitskog festivala. Na prvom mestu HR top 20 nacionalne top liste, koju kreira 26 radio stanica, novina i televizije pesma se zadržala 22 nedelje. Natali te 2004. dobija nagradu za najbolju pjevačicu. Pojavljuje se i drugi singl "Gazio si me" koji takođe zauzima značajno mesto na top listama, te je šest nedelja naslušaniji radijski singl, a pred sam izlazak albuma objavljen je i treći singl ''Svaki put''.

 

Uskoro izdaje album prvenac koji biva izvrsno prihvaćen od publike i kritike. Otvaraju ga tri najavna hit singla, dok se na ostatku albuma kao skladatelji i tekstopisci pojavljuju Arsen Dedić s baladom ''Zamijenit ću te gorim'', jazz legenda Boško Petrović, Petar Beluhan (ex Mayales), Davor Viduka (ex Kojoti). Kao poseban dodatak albumu zaključuje obrada poznatog jazz standarda Dukea Ellingtona "Sophisticated lady" koji su u svom repertoaru među ostalima imale i jazz dive Sarah Vaughan, Billie Holiday i Ella Fitzgerald.

 

Album je te godine dobio čak osam nominacija za Porin, a Natali osvaja i dvije bosanske diskografske nagrade; za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji debitantski album. 2009. u izdanju matične agencije “Agapa” izlazi drugi studijski album, 'Pronađi put', koji je usledio nakon tri najavna singla 'Naučila sam trik', 'Stop', i 'Stranac'.

 

Cena karte je 1400rsd i prodaju se u klubu od 19-22h

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..