PozivnicaKlavirski recital pijanistkinje Hristine Vuković na kome će biti izvedena dela Hajdna, Čajkovskog i Šopena, biće održan u četvrtak, 25. oktobra u Galeriji Centra za kulturu Rakovica sa početkom od 20 časova.

Pijanista i vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu Hristina Vuković je završila osnovne i postdiplomske studije na FMU u Beogradu. Dobitnik je više republičkih i saveznih nagrada na takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji. Usavršavala se kod eminentnih muzičkih pedagoga (A. Valdma, S. Gadžijeva, N. Štarkmana).

Predavala je u srednjoj muzičkoj školi i na Višoj muzičkoj školi u Nišu, a trenturno predaje na Fakultetu muzičkih umetnosti u tom gradu, u zvanju vanrednog profesora na Katedri za klavir .

Aktivno svira u različitim kamernim sastavima, a saradjivala je sa muzičarima različitih profila i bila je umetnički saradnik duvača, gudača i solo pevača. Poslednjih deset godina svira sa violonistkinjom Vesnom Rilak i tokom te saradnje su održale veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu.

Održala je nekoliko koncerata u Italiji (Firenca) i Nemačkoj (Ulm, Minhen), a takodje je kao solista i kamerni muzičar nastupala u brojnim gradovima u Srbiji (Kruševac, Pirot, Vranje, Vrnjačka Banja, Zaječar, Niš, Kragujevac, Beograd), ali i u Makedoniji, Grčkoj, Austriji, Republici Srpskoj, Madjarskoj (Banski dvor- Banjaluka, Kaisersaal- Beč,  Ecole Française Gustave Eiffel- Budimpešta).
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..