klavirski-resitalU utorak, 23. oktobar u 20.00 velika sala / Iva Despotović, klavirski resital, program: F. Šopen i J. Brams. Iva Despotović rođena je 17. 8. 1987. godine u Beogradu.

Muzičko obrazovanje započela je u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“ gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu u klasi profesora Nenada Radića.  Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu diplomira je 2010. godine u klasi profesora Aleksandara Šandorova. Nastupala je u mnogim salama u Srbiji i inostranstvu uključujući Kolarac, Galeriju Srpske akademije nauke i umetnosti,  Galeriju „Progres“  Studentski kulturni centar, Beogradsku filharmoniju, France Académie Internationale d'Eté de Nice, Gradsku kuću u Kingstonu, Velika Britanija, Galeriju „Artget“ Kulturnog centra Beograda, Ruski dom, Beograd.

Pohađala je kurs renomiranog pijaniste i profesora Vladimira Kraineva (Ukrajina) na Academie Internationale d'Ete u Nici, Francuska.

Učestvovala je na mnogim takmičenjima i festivalima gde je osvojila:
- 3eme  Concours Internationale de Piano Nikolai Rubinstein, Pariz - prva nagrada (1998)
- Peto muzičko takmičenje mladih pijanista  Jugoslavije, Niš - treća nagrada (1998)                             
- Šesto muzičko takmičenje mladih pijanista Jugoslavije, Niš - treća nagrada (2000)
- Festival muzičkih škola, Aranđelovac - prva nagrada (2000)
Internacionalno takmičenje mladih pijanista „Petar Konjović“, Beograd - treća nagrada (2000)
- Festival muzičkih talenata, Sremski Karlovci - prva nagrada (2000)

Aktivno nastupa sa duom „Walle“ sa kojim je osvojila prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju u Bijeljini (2009). Bila je član žirija na Internacionalnom muzičkom takmičenju „Muzičko proleće“ u Smederevskoj Palanci (2011). Trenutno je zaposlena kao profesor klavira u srednjoj Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Beogradu. Nastupa sa gudačkim ansamblima, klavirskim duom i solo.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..