Grupu Texas Flood osnovao je Nenad Zlatanović 2004. godine. Posle mnogih personalnih promena 2008. postali su trio koji svoju muziku zasniva na uticajima Stevie Ray Vaughana, Gov't Mule, Jimi Hendrixa. Prvi CD „Grinnin' In Your Face“ sa 7 autorskih numera objavili su početkom 2009. godine na etiketi Blues Time i za njega dobili odlične kritike.


Gostujuci muzičari na ovoj ploči bili su austrijski orguljaš Raphael Wressnig, madarski gitarista i pevac Little G Weevil i americki usni harmonikaš Billy Gibson, dobitnik najprestižnije blues nagrade Blues Foundation za 2009. godinu u kategoriji svog instrumenta, a produkciju je uradio Vlada Negovanovic. Od tada su imali veliki broj klupskih koncerata širom Srbije i nekoliko veoma znapčajnih nastupa na velikim scenama u zemlji i inostranstvu, medu kojima izdvajamo Mostar Blues Festival 2008, Bg Arenu pre grupe ZZ Top pred 10000 gledalaca (8. oktobar 2009.) dva mađarska blues festivala u Budimpešti (februar 2010.)  i Pakšu (jul 2010.) gde su podelili binu sa velikanima poput Jethro Tulla, Rogera Chapmana, Deitre Farr, Iana Siegala, Popa Chubbyja, Matt Schofielda. Svirali su dva puta i na najznačajnijem blues festivalu u Srbiji, Blues Stock (ex Voxstock).  Trenutno pripremaju  materijal za drugi album a Nenad Zlatanović radi na uoblicavanju solo akusticnog nastupa koji takode treba da se pojavi na CD-u  tokom 2012.  godine.

14-og jula,Texas Flood svira na velikom blues festivalu u Luksemburgu, a do kraja leta nastupiće i na festivalima u Temisvaru [Rumunija}, Bugarskoj, Beer festu u Beogradu i u Pančevu, gde će podeliti binu sa grupama Dr. Feellgood i Van Gogh. Kraj priprema za ovo "vruće i zaposleno“ leto Texas Flood ce obeležiti koncertom, na splavu Ladja, u utorak 10-og jula, sa početkom u 22;30h,

Dobrodošli!!!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..