bendAko vam se na pomen naziva "Trula Kolicija" u glavi prividja petokraki kukasti krst - onda ste potpuno u pravu! To je to!!!  Još od daleke 1987-e godine bend šokira, zgražava, oduševljava, ali nikako ne ostavlja ravnodušnim! Bend je bio zabranjivan, bojkotovan, medijski masakriran, ali se uvek na koncertima tražila karta više!

Umalo je bend mogao da bude kriv za veći politički incident, kada je uoči jednog nastupa u Sloveniji, izašao veliki natpis u jednom hrvatskim časopisu da je Šešelj platio Slovencima silne pare da bi u SLO svirao njegov bend(?!)!! Trula Koalicija je poseban "miljenik" raznoraznih anti-fašističkih organizacija koji bend poistovećuju sa materijalizovanim Gebelsom i Hitlerom koji sviraju električne gitare?! Naravno, to su sve skapirali iz naziva pesama, ostalo ih nije više zanimalo...

Bend je nastao tako što je Skaki imao neke ideje ali to nije mogao da realizuje, pa je pozvao u pomoć braću Vujić iz benda KBO! da mu u tome pomognu! Znači iz zajebancije! Ispostavilo se da se ta zajebancija mnogima svidela, pa je bend počeo sa ozbiljnijim radom i ... tako do današnjeg dana - bazični punk rifovi sa tekstovima koji pogadjaju direktno u glavu! Diskografija nije velika, ali nije ni mala, u svakom slucaju tu su 3 studijska albuma, jedan live i gomila demo snimaka pre toga! Izdvajamo punk-remek delo "Plakao sam kad je pala Sekuritatea" koji je prodat u većem tiražu nego albumi mnogobrojnih TV "junaka" za koje znaju i vrapci sa grana... Naravno, bend je ostao na granici "velikih malih bendova" koji nikada nisu svirali na EXIT-u, a najverovatnije i neće! Uskoro novi album, a mnoge pesme ćete moći premijerno da čujete na predstojećem koncertu! U svakom slučaju očekuje vas dobra zabava!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..