shira-utifla-2012Treći Ethno Fusion Fest se nastavlja u subotu koncertom grupe Shira U'tfila, a svečano će biti zatvoren u nedelju 24. juna koncertom sastava Beogradski karavan Sarai i plesnim performansom hip-hop dua Milica & Nenad.

Subota, 23. jun u 22:00
SHIRA U’TFILA

Sefardska muzika Balkana i Severne Afrike
Shira u'tfila se bavi istraživanjem, aranžiranjem i izvođenjem, sefardske muzike Balkana, Mediterana i Bliskog Istoka. Inspiraciju za svoju muziku pronalazi u bogatstvu balkanske, jevrejsko - španske, otomansko - turske i arapske muzičke tradicije. Grupa strastveno kombinuje tradicionalnu muziku i posvećenost njenom očuvanju sa talentom za fjužn i improvizaciju. Jedinsten zvuk koji kreira moderan pristup istorijskom nasleđu. 2009 u Amsterdamu Šira u'tfila je dobila prestižnu nagrad RASA za najbolju World Music grupu dok je album, Biviendo en kantando, izdat u martu 2010, uvršten u Top of the world CD rubliku magazina Songlines.

Stefan Sablić - vokal, ud; Filip Krumes - violina; Elod Gabbay - kanun; Srđan Đorđević - kontrabas; Akash Bhatt - perkusije, Sinan Aćiforović – klarinet

Nedelja, 24. jun u 20:30
BEOGRADSKI KARAVAN SARAI 6

Putujući muzičari dele sa vama priče i zvuke iz dalekih zemalja.
Karavan Sarai bila su odmorišta za putnike na putu od Maroka do Indije i Kine. Raskršća, na kojima su putujući trgovci, pripovedači, filozofi, mistici, muzičari, tragaoci svih vrsta postajali ambasadori različitih kultura i u sigurnosti ovih odmorišta razmenjivali svoja dobra i svoje ideje, šireći znanja i doprinoseći boljem razumevanju i prihvatanju različitog. Ovaj muzički događaj osmišljen je kao susret slobodnih improvizacija (Takasim-a) koje se oslanjaju na muzičke tradicije nastale duž ovih puteva.

Jasna Jovićević - saksofon, Branko Trijić - gitara, Veljko Nikolić (Papa Nik) - perkusije, Nenad Vještica Khan - oud, Zzzare – perkusije

MILICA & NENAD HIP HOP DUO
Svojim plesnim nastupom festival će zatvoriti par ostećenog sluha Milica i Nenad
Milica Đokić i Nenad Mahmutović hip-hopom se bave već pet godina. Prve plesne korake napravili su u školi za decu oštećenog sluha i govora u Jagodini. Učestvovali su na mnogim takmičenja u plesu za osobe sa oštećenim sluhom, gde su osvajali mnogobrojna priznanja, a pre dve godine su na Balkanskom festivalu u Istanbulu dobili specijalnu nagradu za scenski nastup. Takođe su pobednici popularne TV emisije ,,Ja imam talenat” 2011. godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..