Pink-Martini-2-_PhotoCreditAmerički sastav PINK MARTINI nastupiće na koncertu u Beogradskoj areni, 31. maja u organizaciji Arene Beograd i Jugokoncerta. PINK MARTINI, orkestar koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskom mjuziklu, nastupiće u Beogradu drugi put nakon pet godina.

Ako je suditi prema zastupljenosti instrumenata i bogatstvu tonova, 31. maja u Beogradskoj areni očekuje nas pravo uživanje u zvuku. Naime, listom zahteva ovog neobičnog sastava od 12 članova, dominira dug spisak instrumenata i tehničkih uslova vezanih za kvalitet zvuka. Među nešto više od trideset instrumenata pored neizbežnog klavira, nalaze se latino udaraljke, profesionalne kastenjete, kubanski i brazilski instrumenti i sl.

Osnivač benda, Tomas Lauderdejl, vreme u garderobi voli da provodi svirajući tako da će mu na raspolaganju biti i pianino.

Članovi grupe pre nastupa uživaće uz kafu i zeleni i čaj od nane. Na njihovom stolu, naći će se kvalitetni lokalni sendviči sa salatom od tune ili piletine, vegetarijanski sendviči za dva člana grupe, supa, mleko i jogurt. Izvođači grupe PINK MARTINI pred nastup zamolili su za jela od ribe, piletine, govedine i svinjetine, povrće, razne vrste sira, salata i integralnog pirinča.

Grupa postoji od 1994. godine, kada je Tomas Lauderdejl, klasični pijanista i harvardski diplomac, okupio muzičare kako bi izvodili muziku na političkim, humanitarnim i drugim medijskim kampanjama, i sa njima izveo svoju verziju popularnih pesama. Publici se to veoma svidelo, zato su nastavili po istom receptu.

Muzika PINK MARTINIJA je očaravajuća mešavina muzike i stihova iz različitih delova sveta i različitih žanrova. Muzika PINK MARTINIJA je kao romantični holivudski mjuzikl 40-tih i 50-tih godina prošlog veka, samo što melodije i ritmove sakupljene iz različitih delova sveta čine novom i modernom.

Danas grupa ima 12 članova i sarađivala sa trideset svetskih orkestara, uključujući i višestruke nastupe sa Filharmonijom Los Anđelesa, Nacionalnim simfonijskim orkestrom Amerike i BiBiSi-jevim koncertnim orkestrom. Učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade Filharmonije Los Anđelesa. Njihovi drugi angažmani uključuju koncerte u Karnegi holu ili Muzeju savremene umetnosti (MOMA) u Njujorku.
Ulaznice po ceni od 1600, 1900, 2200, 2500 i 2900 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Card service, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs


Pink Martini - Sympathique :: Official Music Video

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..