trio-sveti-bacVeliko nam je zadovoljstvo da vam predstavljamo trio SVETI. Marko Đorđević,Vasil Hadžimanov & Branko Trijić. Sreda je veče kada ćemo se pokloniti jazz zvucima. Bićemo u novoj, drugačijoj, ali podjednako uzbudljivoj galaksiji muzike baš onako kako Vi to od nas i očekujete.

U sredu ćemo se pokloniti nekim od najboljih muzičara jedinstvenog stila koje nije potrebno posebno predstavljati – bubnjaru Marku Djordjeviću, klavijaturisti Vasilu Hadžimanovu i gitaristi Branku Trijiću.

Činjenica je da smo ih već slušali na sceni BitefArtCafe-a, ali i da to nemamo često priliku, pa i zbog toga ne propustite svirku.

Ovaj trio je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju i muzici i publici i jedan prema drugome.

Marko Djordjević
Predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine.

Modern Drummer magazin ga naziva "bubnjarem svetske klase" i "pravim inovatorom", dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album "virtuoznim". Sarađivao je sa Lionelom Louekeom, Wayneom Krantzom, Ericom Lewisom, Aaronom Goldbergom i drugima. Nedavno je uvrsten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznacajniji jazz muzicari naseg vremena.

Vasil Hadžimanov
Najpoznatiji kao predvodnik VH banda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima, a odnedavno je i stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

Branko Trijić

Učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima. Predvodi i svoju grupu Konzilium.

Cena karte 250rsd.



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..