StillRingsTrue-Uz taj lajtmotiv, naoružani brzim rifovima, harmonijama na basu i gitarama i melodičnim vokalima, pravo sa ulica Njujorka u Beograd po prvi put dolazi moderni pop/punk-hardcore trio - STILL RINGS TRUE. Josh, Leo i Dave svoj život posvećuju muzici koju vole sa do-it-yourself pristupom u svemu što stvaraju.

A stvorili su mnogo, kroz dva prethodna i poslednje, treće izdanje, Tear Down The Walls, kojim su udarili pečat na prekookeanskoj underground sceni i stali rame uz rame njima muzički bliskih bendova, kao što su Man Overboard, Such Gold...

Njihove pesme imaju odlične recenzije i slušaju se, citiram, "u jednom dahu". Osvežavajuće svakako jeste, a nekarakteristično za ovaj deo hardcore scene je da ovaj bend nema ni jednu pesmu o zaljubljivanju i patnjama slomljenog srca, već svoje pesme koriste upravo kao oružje i poziv na sociološke, ekonomske i političke reforme u svetu koji nas okružuje. Skromni momci i uvek spremni za druženje, na svom sajtu otvoreno pozivaju da posle koncerta ne žurite kući, već da sa njima podelite koju reč i možda prijateljstvo "for a lifetime". Poziv koji ako dođete i poslušate nastup ovih momaka, nikako nećete odbiti.
Lokalnu podršku pružiće beogradski punk/rock-hardcore sastav BLANKFILE, koji ovim koncertom najavljuje novi EP početkom leta. Ko ih nije čuo na koncertu A Wilhelm Scream-a, evo prilike da čuje koliko će to novo izdanje ovog benda uneti revolucije u njihovo dalje stvaralaštvo. Ako ništa drugo, za ovaj bend svakako važi da je jedan od najenergičnijih bendova na sceni, jer ovi momci nemaju pauzu tokom koncerta i poslednja kap znoja ostaje za njima na pozornici. 

Domaćini koncerta, Resetor i MTA, obećavaju promotivne cene pića, više nego skromnu cenu karte od 300rsd na samom ulazu, a ko je bio u Festu složiće se da je to jedno od najboljih mesta za klupske koncerte. Ko to još ne zna, evo prilike i da se uveri:

28.05.2012, tačno u 22h, naoružani do zuba, čekaju vas
BF i SRT!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..