Dza-ili-Bu-005U petak, 18. Maja u Božidarcu će se održati novi koncert iz serijala Vračar Rocks!  na kome će nastupiti bendovi Dža ili Bu, Mravi i Straight Mickey and the Boyz.Vračarski bend Dža ili Bu ove godine proslavlja 25 godina od osnivanja i nastupom na festivalu Vračar Rocks! obeležiće ovaj ljubilej.

Dža ili Bu su nedavno završili miks novog albuma (radnog naslova Kukovo Leto) koji će uskoro biti objavljen, a pesma "Vip" već se nalazi na top listama radio stanica. Na koncertu u Božidarcu imaćemo priliku da premijerno čujemo nekoliko pesama sa ovog albuma ali okosnicu koncerta predstavljaće presek najvećih hitova sa prethodnih šest albuma. Članovi benda najavili izvodjenje nekih pesama koje uživo nisu svirali više od decenije a na bini će im se tokom koncerta pridružiti i originalni basista i jedan od osnivača grupe - Duško Milojević.

Beogradski sastav Straight Mickey and the Boyz je eksplozivni trio koji će na svom nastupu u Božidarcu promovisati novi spot za pesmu "Ne (uživo iz Bigza)". Bend svoj zvuk bazira na šizofrenim i repetativnim deonicama, bluz improvizaciji i fanki pokretima tokom sviranja. Bend do kraja ove godine planira da objavi novi materijal a već su ugovoreni nastupi na letnjim festivalima i koncertnim prostorima širom regiona.

Grupa Mravi postoji još od sredine devedesetih ali tek od pre nekoliko meseci nastavila je sa radom posle desetogodišnje pauze. Njihov debi album "Mravi na travi" (Metropolis Records 1999) spada u klasike beogradske alternativne scene, tako da je njihov povratak na scenu izazvao veliko interesovanje. Posle povratničke numere "Mlad čovek" koja je imala veoma zapažen video spot Mravi su ušli u studio da snime svoj drugi album čije objavljivanje možemo očekivati na jesen. Mravi će svoj nastup započeti nešto pre 21 čas zato dodjite na vreme!

Ulaz u Božidarac se otvara u 20 časova a cena ulaznice je 300 dinara. Karte se mogu kupiti na ulazu u Božidarac na dan koncerta.

Više informacija o festivalu Vračar Rocks! kao i najave budućih dešavanja možete pronaći na www.facebook.com/vracar.rocks
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..