BP-poster05.02.2012. 21h
Kulturni Centar Grad
Bernays Propaganda / Skoplje
Gymnastics / Ruma
While / Beograd


Ako je neko dobar primer koliko daleko možete otići kao indie bend iz male zemlje na Balkanu onda su to zasigurno Bernays Propaganda iz Skoplja. 5 godina godina postojanja, dva EP i isto toliko LP izdanja (Moonlee Records), nekoliko turneja sa preko 250 koncerata širom evrope uz nastupe na Exitu (Main Stage), Terraneu i hrpi manjih festivala. Malo li je? I da ne bude zabune, ovde se radi o bendu čija je priča ekstremno angažovana/politična. Zvukom bi ih najlakše bilo staviti na trag Gang of Four ali uz malo grebanja po površini naći će se tu mnogo uticaja - od Gossip preko Fugazi sve do Submission Hold. Tu su kompaktan bubanj, groovy bas, izlomljeni funky tonovi gitare i iznad svega jedinstven, snažan i ubedljiv ženski vokal. Da li je potrebno pominjati ludački entuzijazam, razarajuću energiju i sjajnu atmosferu koju prave?
http://www.myspace.com/bernayspropaganda

Na svom četvrtom beogradskom koncertu makedonska skupina imaće i posebne goste.
Za sve one koji su se krajem prošlog veka kretali u krugovima ovdašnje alternativne muzike ime Gymnastics svakako nešto predstavlja.  Reč je o sigurno najznačajnijem bendu, u to vreme vrlo žive, Rumske underground scene. Sonična gimnastika uz bas, bubanj i glas posle dugo vremena ponovo u Beogradu.
http://www.last.fm/music/Gymnastics

Lokalna podrška ovom prilikom biće While. Ovaj bend nastao pre samo nekoliko meseci gaji zvuk na tragu noise pop dvojke No Age sa vidnim uticajem shoegaze bendova poput kultnih My Bloody Valentine. Njihov debi EP ‘’While is vanity’’, trebao bi da svetlost ugleda svega nekoliko dana posle ovog koncerta u vidu 7’’ ploče kao zajedničko izdanje nekoliko evropskih nezavisnih etiketa.
http://soundcloud.com/vvhile


Karte će u pretprodaji biti 300 (šank KC Grad), a na dan koncerta 400 dinara.


Organizacija:
http://www.supersizeshe.com/
http://www.twitter.com/SuperSizeShe
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..