logo2-01Festival VRAČAR ROCKS! održava se od 03.02.2012. do 01.06.2012. svakog petka u Centru za kulturu Božidarac, koji se nalazi u Radoslava Grujića 3!



U okviru Centra za kulturu Božidarac nalazi se nedavno renovirana koncertna sala koja može da primi oko 500 posetilaca i kojoj želimo da vratimo stari značaj iz doba kada su mnoge od najvećih domaćih grupa ovde održale svoje prve nastupe. Želimo da stvorimo novi kreativni centar koji omogućava svim bendovima da se dobro osećaju i ponude najbolje od svoje muzike.

Tokom svake festivalske večeri nastupiće  po nekoliko bendova koji predstavljaju različite muzičke žanrove a da ipak imaju nešto zajedničko, i tako pružiti priliku svojoj publici da se upozna sa radom drugih bendova na čijim nastupima verovatno pre toga nisu bili.

Na otvaranju festivala, u petak 03.02.2012. nastupiće grupe Fandango, Sinestezija i The Dibidus.

Bend The Dibidus je nastao na krilima “demokratskih promena” izmedju 2000 i 2001 godine, što rezultira istoimenim albumom 2003 godine. Zvuk benda je bio zamišljen kao fuzija onoga što su njeni članovi pre toga radili u bendovima Familija i Deca Loših Muzičara. Na koncertu u Božidarcu promovisaće pesme sa svog novog albuma "Trenerka i Sako", ali posetioci će imati prilike da čuju i najveće hitove grupe FAMILIJA u novim aranžmanima.

Novi album benda The Dibidus “Trenerka i Sako” možete besplatno preuzeti sa njihovog sajta www.thedibidus.com

Grupa Sinestezija je u toku 2011. izbacila dva zapažena singla ‘’Auuum’’ i ‘’Nije Isto’’ a nedavno je za Mascom Records izasao njihov debi album ‘’Šminkanje Stvarnosti’’. U 2012. Sinestezija ulazi sa novim singlom ‘’Pohvali Noć’’ koji se nalazi na vrhu velikog broja domaćih top listi. Na koncertu u Božidarcu posetioci će imati priliku da se uvere u kvalitet živog nastupa Sinestezije.

www.facebook.com/sinestezija


Bend Fandango ne želi da ga nazivaju ‘’ženskim bendom’’ i ako je sastavljen isključivo od devojaka. Postoje od 2010. godine, do sada su svirale u mnogim beogradskim klubovima a na ‘’’Beogradskom Festivalu Autorskih Bendova’’ koji je održan u decembru prošle godine u Domu Omladine u organizaciji Udruženja Rock Muzičara Srbije osvojile su drugu nagradu. Fandango će imati čast da svojim nastupom otvori festival ‘’Vračar Rocks!’’. Dame imaju prednost.

http://www.facebook.com/fandango.beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..