Float-fotoProgressive Club Night # 01 @ Klub Studio 69







Ideja kluba da u ovoj sezoni promoviše kvalitetnu muziku i uz to mlade umetnike kreće da se sprovodi u delo ovog petka kada predstavljamo Vladimira Mihajlovića aka Float. Njegov nastup karakteriše progressive house zvuk koji obiluje dubokim bass linijama i akordima sa jedinstvenim perkusivnim sekvencama.  Uz njega će za dobar provod biti zaduženi Dowla (deep and progressive club music) i Stole (progressive) iz kluba Studio 69.



Petak 27.01.2012., od 23:00h do 05:00h

Float (TesseracT Studio) / Live set
Dowla / Pion
Stole / Klub Studio 69
Ulaz free !!!

http://www.myspace.com/float_music
http://soundcloud.com/float
http://soundcloud.com/djstole
www.soundcloud.com/the_pion


Subota 28.01.2012. od 23:00h do 05:00h

Dušan Lolić
Miloš Pavlović
Ulaz free !!!

http://soundcloud.com/dusan-lolic
http://soundcloud.com/milos-pavlovic



DJ Dowla // Pion

DJ Dowla (Vladan Jarić) aka Pion radi kao DJ od 2002 godine, a produkcijom se bavi od 2000 godine. 2005-e pokreće solo projekat pod nazivom “Pion” usmeren ka progressive zvuku.
Iza sebe ima nekoliko desetina izdanja različitih žanrova; od deep house-a do progressive trance-a. Ujedno sarađuje sa nekoliko poznatih domaćih i inostranih autora kao što su: Aki, Vertex, Magnetik, Sezer Uysal, Liquid Soul itd. Radio je kao rezident u nekoliko klubova u Beogradu kao što su: Planet Bigz, Xlagoom, Mamolo, Namaste, kao i na nekoliko festivala u zemlji i inostranstvu.
Do sada je radio sa mogim  poznatim umetnicima kao što su:
D-Nox, Beckers, Peter Digital, Son Kite, Liquid Soul, Atmos, Vibrasphere, Criss Source i mnogo drugih.
Trenutno je rezident u klubu “Studio 69” koji se nalazi u zgradi Bigza.


Miloš Pavlović (Momentum, Ilian Tape, Beograd)

Svoja prva iskustva sa elektronskim ritmovima, Miloš doživljava u svom najranijem dobu i to kao klinac, potpuno oduševljen break dance kulturom. Osnove muzičke teorije će savladati još u ovom ranom perodu, kada će se pokazati kao važan momenat njegove kasnije potpune posvećnosti zvuku, upravo i upis u nižu muzičku školu.

Rođen 1979. godine, sa elektronskom muzikom se susreće već sa četrnaest godina, za koju se potom snažno vezuje u narednom periodu. Kao jedan od retkih srećnih mladih u to vreme, boravi u Engleskoj u periodu 1993. godine, putuje po svetu (Amerika, Kanada) i počinje da kupuje i gomila vinile koji postoju njegova prava opsesija. Njegova strast prema techno muzici doživljava  i svoj konkretan oblik 1997. godine, kada sa tek napunjenih sedamnaest godina započinje svoju  uspešnu Dj karijeru. Dobija rezidenturu u beogradskom kultnom mestu, klubu Omen gde nastupa četrvrtkom, a ubrzo nakon svog prvog nastupa pridružuje se sastavu mladih istomišljenika i vizionara TTP (Teenage Techno Punks), sa kojima ostvaruje nedeljnu rezidenturu u tada već čuvenom klubu Industrija, danas od istorijske važnosti za beogradsku elektronsku klubsku scenu.

Do kraja 1999.godine, Miloš će nastupati na gotovo svim poznatim techno događajima kao i u najpoznatijim underground klubovima Beograda. U to vreme privlači pažnju svojom minucioznom tehnikom, koristeći se mogućnostima tri gramofana u svojim techno i tech house setovima po kojima postaje posebno prepoznatljiv i dobija publiku pravih zaljubljenika i poštovalaca ovog zvuka.

Godine 2000. i 2001. gostovao je širom Srbije i Crne Gore, a ubrzo su usledili i brojni nastupi u Mađarskoj, Sloveniji, Makedonij, a nakon njegovog odlaska iz zemlje i u Kanadi. Njegova posvećenost radu, oblikovaće ga kao umetnika koji će se praktično stopiti sa deep i minimal pravcima, pri tome ne izostavljajući techno strukture iz svojih setova.

Od 2001. godine, Miloš  počinje da se bavi i muzičkom produkcijom. Godine 2006. na kompilaciji "Belgrade Coffee Shop - Area 6" pojavljuje se njegova debitanska numera "Fluctual", dok je njegov prodor na internacionalnu muzičku scenu obeležilo izdanje "Trapizator EP" iz  2007. i izdanje "Tranzistor EP" iz 2008. godine, za izdavačku kuću Momentum iz Frankfurta.
Opisan kao uprising hero from Serbia, čiji je vinil planuo za svega nekoliko dana, njegovo izdanje "Tranzistor EP" će se naći na trećem mestu na Deck records – Buzz chart-u i postaje nezaobilazan tune setova velikih svetskih imena poput: Luciano, Ricardo Villalobos, Magda, Serafin, Loco Dice, Karotte, Anja Schneider, Matthias Tanzmann, Paco Osuna...

Miloš se u 2008. godini u potpunosti posvećuje projektu "Regen", njegovom dub techno pseudonimu, trenutno je angažovan na realizaciji izdanja pod svojim imenom Miloš Pavlović i svog prvog kompletnog izdanja za projekat "Regen".

Diskografija / http://www.discogs.com/artist/Miloš+Pavlović
Myspace prezentacija / http://www.myspace.com/milospavlovic
Myspace prezentacija / http://www.myspace.com/regenout
Muzika / http://soundcloud.com/milos-pavlovic
Twitter / http://twitter.com/regenout
RA prezentacija & čartovi / http://www.residentadvisor.net/dj-page.aspx?id=5969

Diskografija
(Miloš Pavlović)

Releases:
Trapizator Ep (12")   Momentum 2007
Tranzistor Ep (12")   Momentum 2008

Remixes:
Samo Napred (12") Samo Napred Ep (Milos Pavlovic remix) Musique Unique 2009

Appears On:
Belgrade Coffee Shop 2008 (CD, Comp) Es Pladdert B92 2008

Tracks Appear On:
Belgrade Coffee Shop - Area 6 (CD) Fluctual B92 2006
Belgrade Coffee Shop 2008 (CD, Comp) Es Pladdert B92 2008
Soulfood Compilation Exit 2008 (CD, Comp, Promo) Lucian Traffica Records 2008
Various - Jellyfish Compilation EXIT 2009 (Comp) Tribute Recon Light 2009


Diskografija
(Regen)

Releases:
Blank Notes EP (4xFile, MP3, 320)   Ilian Tape 2010

Tracks Appear On:
Various - Sometimes You Don't Need Any Words (Comp) Duege Ilian Tape Digital 2008
Various - We Like U (11xFile, MP3, 320) Deeply Fried Ilian Tape 2010
Various – Music From The Basement Part 2 (Vinyl, 12", EP) Duke Traut Muzik 2010
Various Because We Do! (10xFile, MP3, 320) Ilian Tape 2011

Music Studio Bits

U subotu vas u klubu očekuju odlična zabava uz Lolića i Pavlovića čiji muzički opus ide od deep i jazzy house do deep techno-a.
Sa aktuelnim house i techno bitovima obećavaju odličan provod na danceflooru uz još uvek promotivne cene na baru. Mnogo je razloga !!!


Vladimir Mihajlović aka Float

“Float” je umetničko i izvođačko ime producenta elektronske muzike Vladimira Mihajlovića.
Pokazavši fascinaciju zvukom i njegovom manipulacijom, bilo je potpuno prirodno da počne sa kreacijom sopstevnih zvukova i ritmova.
Sve je počelo oko 2004. godine sa otkrićem dinamične i u to vreme uzbudljive psytrance scene.
Trance je muzika u kojoj je našao prvi izvor inspiracije i ideja za eksperimente sa zvukom.
Ubrzo su nastale i prve trake, u to vreme potpisivane kao “Phasetech”, projekat koji je bio fuzija psytrance i techno muzike.

Dok se broj pesama uvećavao, Vladimirove veštine u produkciji su se brzim tempom poboljšavale, kada je počeo da zalazi i u druge pravce elektronske muzike poput progressive house-a, ambienta i minimala.
“Float” nastaje 2008. godine kao rezultat potrebe za slobodnnim umetničkim izražavanjem u više pravaca. Dukoke, uvek drugačije bass linije i ritmovi, apstraktni efekti, ambijentalni padovi, dub kordovi i uzbudljivi prelazi danas čine jedinstven “Float” zvuk. Akcenat je uvek stavljen na atmosfere u pesmi, koje obogaćuju muziku pokrećući pozitivne emocije, time čineći njegov zvuk savršenim za dancefloor, kao i za uživanje i opuštanje.

“Float” je član izdavačke kuće “Tesserac Tstudio” koja okuplja perspektivne umetnike iz domena progressive trance i house muzike, čineći je jednom od prvih domaćih izdavačkih kuća elektronske muzike koja se uspešno probila na evropsko i svetsko tržište. U 2010. godini je izdat "Liquid", prvi “Float” album u CD formatu, koji je potpisan za poznatu progressive trance izdavačku kuću ”Iono music”.

Vladimir je nastupao uživo u brojnim klubovima u Beogradu, a beleži i gostovanja u Hrvatskoj i Švajcarskoj.

U ovom trenutku “Float” sprema svoj drugi studijski album, koji je interesantna kombinacija progressive i techno zvuka. Takođe, Vladimir povremeno producira i pod imenom “Extend”, projekat
koji je posvećen eksperimentalnijem i mračnijem zvuku.


Dušan Lolić

Malo je reči koje mogu opisati njegove muzicke tendecije, od punk basiste do electro instrumentaliste, integrisanog u DJ-a koji na ovim prostorima možda i najbolje poznaje space disco. Muzikom je počeo da se bavi početkom 90-tih godina kao basista poznatih Beogradskih punk-hardcore bandova Blind Side i Stand Point. Sredinom 2000-tih intenzivno se bavi elektronskom muzikom kao dj i producent. Njegovi miksevi emitovani su u raznim muzičkim emisijama domaćih i stranih radio stanica. Nastupao je na mnogim festivalima i klubovima u Srbiji i inostranstvu. U početku njegovu muziku je karkterisao nu disco zvuk. Pod uticajem zvukova ambijetalne muzike i raznih muzickih pravaca njegova muzika se približila undergorund deep zvuku.


Silbaški Stojan aka DJ Stole

Silbaški Stojan rođen je 1976. u Beogradu. Počeo je da se bavi Dj-ingom 1994 godine, a krajem '95 njegova umešanost u elektronsku muziku postaje definitivna sa “XperimenT” DJ organizacijom.
Od tada, on postaje deo DJ ekipe okupljene pod ovim imenom, i učestvuje u organizovanju mnogih dešavanja na trance sceni u Beogradu i celoj Srbijji. Od '96 do danaş, organizuje veliki broj događaja i klubskih svirki. Poslednjih sedam godina, vlasnik je najpopularnijih beogradskih klubova elektronske muzike a od skoro novog adaptiranog prostora u zgradi Bigz-a pod imenom klub "Studio 69".
Kao DJ poslednjih 15 godina, radio je u Srbiji, Nemačkoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni, Crnoj Gori, Grčkoj. Pored izgradnje jedinstvenog stila kao DJ, usavršavao je rad na produkciji sa projektima''Eqked'' od 1998-2002 i “Eco Mode” od 2008 godine, objavivši muziku za različite evropske etikete.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..