lazmijaManekeni Bigza predstavljaju novo pojačnje u svojim redovima, album prvenac beogradskog benda Bekstvo iz La Zmija! 




Mladi autori drskih i zaraznih andergraund himni kao što su "Halo bebo", "Tato tato", "Gde ti je devojka" i "Gost u kući" privukli su pažnju svojim energičnim nastupima u proteklom periodu, a materijal objedinjem pod nazivom "Vrhunska zabava muzičkog degenerika" realizovali su 2008. godine u studiju Kiza Bluza ("Pogrešna imena", "Ospice" i "Vrag") kao i tokom 2011. godine uz pomoć producenta i snimatelja Milana Barkovića Bareta ("Karmin", "Virusi", "Incest", "Tato tato", "Gost u kući", "Kvart", "Ulaz" i "Gde ti je devojka" ). 

Krsma, Pavle, Dušan, Gruja, Vića i Peca su se od nastanka benda ustalili kao stalna postavka, a njihova harizma nije promakla ni Svetskom Kilo Caru, Rambu Amadeusu, koji ih je okarakterisao kao 'sveže predstavnike nove scene, novog senzibiliteta, novog kontrapunkta turbo folku koji je postao mejnstrim', te im pomogao pri snimanju singla "Halo bebo". 

Promocija albuma koji je za besplatno preuzimanje već dostupan na sajtu Manekena (http://www.manekenibigza.org/?p=2420#more) zakazana je za petak, 27. januar od 22h u klubu Podmornica. 
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..