IMG_8950Divanhana, mladi perspektivni band iz Sarajeva, predstavlija publici svoj novi projekat i buduće planove.



Neven Tunjić, pijanista i glavni aranžer benda, objasnjava koji žanr muzike izvodi bend: “  Namera benda Divanhana je negovanje i prezentiranje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionale muzike zemalja Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinku, u novim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije jazz-a, pop-a i klasične muzike 20. stoleća.

Naša muzička poruka upucena je posebno najmladjoj generaciji, a i strancima. Kako su već naše poznatije koleginice i kolege demonstrirali, balkanska muzika je mnogo više nego što dosta ljudi misli ili znaju. Imamo strašnu želju da prelepe tematike i melodije sevdalinke i urbane muzike prenesemo i predstavimo svima“.

Početkom septembra 2011. godine band je počeo da priprema novi projekat sa mladom sarajevskom umetnicom Leilom Ćatić. Novi singl “Evo srcu mome radosti” (besplatni download na www.divanhana.ba) najavljuje njihovu novu fazu rada u kojem će između ostalog ostvariti i saradnju sa priznatim klasičnim gitaristom Sanelom Redžićem, koji godinama ostvaruje velike rezultate širom Evrope i sveta.

„Naš novi album treba da se pojavi krajem proleće“-kaže Leila- a vec pre toga i naša prva gostovanja u Srbiji posle snimanja singla. Pesmu smo snimili u Beogradu, u studiju 6 Radio Beograda. Trenutno se spremamo za veliki event: nastupićemo u prestižnoj dvorani „Casa da Musica“ u Portu, u okviru Festivala „12 points“ (http://www.12points.ie/), zajedno za još 11 najinteresantijih mladih bendova iz cele  Evrope (Italija, Finska, Nemačka, Belgija, Danska, itd). Divanhana je jednini predstavnik Balkana ove godine i izabrani smo izmedju velikog broja prijavljenih. Vrlo smo ponosni!“

Video novog singla „Evo srcu mome radosti“ možete da pogledate na oficijalnom Divanhana youtube kanalu.
http://www.youtube.com/watch?v=0Hfy1PN1apk
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..