igranje-igrice-Kad-ijem-ne-Žare iz S.A.R.S.-a u akciji za bezbedniju vožnju!




Žarko Kovačević - Žare, pevač i frontmen benda S.A.R.S. koji nastupa kao predgrupa na koncertu Dubioze kolektiv, priključio se društveno odgovornoj akciji Apatinske pivare “Kad pijem – ne vozim” i kao „VIP policajac“ animirao posetioce koncerta da budu odgovorni prema sebi i drugima, apelujući na odgovornu konzumaciju.

Patrolirajući parkingom Hale sportova u periodu od 19 do 21h, frontmen S.A.R.S.-a je pozivao vozače da dodatno provere da li su pod dejstvom alkohola pre nego što sednu za volan, tako što su se oprobali u igrici vožnje automobila na mobilnom telefonu. Pre svog nastupa, „VIP inspektor“ Žarko Kovačević je sve koji su uspešno odigrali igricu obradovao posebnim poklonima sa znakom „Kad pijem – ne vozim“, dok je manje uspešnima omogućio bezbedan povratak kući davanjem vaučera sa popustom na taksi vožnju Beogradskim taksijem.

“Jako je važno da se stalno dešavaju akcije poput „Kad pijem – ne vozim“, to je veliki plus za sve nas. Na žalost, svest građana u Srbiji nije na dovoljno viskom nivou što se tiče odgovorne konzumacije. Kao tinejdžer nisam shvatao da kombinovanje pića i vožnje može da me košta mnogo više nego što sam svestan. Svi smo svedoci toga koliko ima saobraćajnih nesreća tokom godine i zato, kao aktivni učesnik u saobraćaju, apelujem prvenstveno na mlade ljude da ne kombinuju piće i vožnju, da odgovorno konzumiraju i tako zaštite i sebe i druge.“,  rekao je Žarko.

Već četvrtu godinu za redom Apatinska pivara, u saradnji sa MUP-om  Republike Srbije, uspešno sprovodi akciju „Kad pijem – ne vozim!“, prateći  velike muzičke događaje kao što su Beer Fest ili Dragačevski sabor trubača u Guči. Pored toga, Apatinska pivara od 2008. godine sprovodi nacionalnu TV i bilbord kampanju posvećenu odgovornoj konzumaciji, donirala je 29 alkometara najnovije generacije Upravi Saobraćajne policije i organizovala „Kad pijem – ne vozim“ VIP patrole tokom najposećenijih muzičkih događaja. Do sada su se akciji priključile pripadnice nežnijeg pola, poznata voditeljka Marija Kilibarda, kao i manekenka i bivša „Survivor“-ka Katarina Vučetić.

Apatinska pivara će nastaviti da sprovoditi akciju i tokom sledeće godine pokretanjem novih aktivnosti u cilju  podizanja svesti u javnosti o rizicima kombinovanja pića i vožnje.

Mobilnu aplikaciju „Kad pijem - ne vozim“ možete da preuzmete na zvaničnoj Facebook stranici „Jelen Piva“.
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..