jadranka-stojakovic-cover"Daleko" je naziv novog albuma Jadranke Stojaković koji je prošle nedelje objavljen za Croatiu Records.




Putovanje kroz setu, nostalgiju i čežnju za rodnim krajem Jadranka započinje prekrasnom i dobro poznatom šansonom "Sve smo mogli mi" u kojoj kantautor svira drevni instrument saz, a nakon naslovne pesme "Daleko" sledi još jedan Jadrankin hit, pesma "Što te nema" koja je uvrštena u 10 najboljih evropskih etno pesama.
Sve navedene lagane na novom su albumu snimljene u novim aranžmanima koje su raspisali saradnici na albumu – Denis Budim (snimatelj), producenti Mauro Giorgi i Kristian Terzić.
"Daleko" sadrži i tri instrumentala, kao i kompozicije Zrinka Tutića, Gorana Bregovića, Rajka Dujmića i Franka Krajcara.

Jadranka Stojaković rođena je u Sarajevu, a karijeru je započela u grupi Kombo 6.
Prvi put je samostalno nastupila 1968. godine, a kroz 40-ak godina dugu karijeru zabeležila je velike uspehe na području bivše države, ali i Evrope i SSSR-u.
Tokom osamdesetih godina prošlog veka odlazi u Japan i gradi diskografsku i koncertnu karijeru pod imenom Ranka San.
Na prethodnom albumu "Baby Universe", objavljenom 2008. godine, Jadranka je otpevala pesme na japanskom, engleskom i bosanskom jeziku.

„Daleko“ se već nalazi u prodaji u Jugotonu, po ceni od 450 dinara.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..