TAKMICENJE-logoPUBLIKA BIRA POBEDNIKE „NAGRADE GUARNERIUSA“





Takmičenje koje je izazvalo veliko interesovanje mladih muzičara i javnosti, ulazi u svoju završnicu finalnim koncertom koji će u subotu, 17. decembra 2011. godine, sa početkom u 20 časova biti održan u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Od velikog broja učesnika audicije koja je prošlog vikenda održana u Guarneriusu, žiri je odabrao 18 finalista koji će se potruditi da u samo 5 minuta svojim talentom i umećem osvoje i publiku, jer je upravo publika ta koja će odlučiti ko će biti pobednici takmičenja „NAGRADA GUARNERIUSA“.

Naime, publika prisutna te večeri na Kolarcu, će glasanjem izabrati troje najboljih, koje će Guarnerius kroz ogranizaciju njihove koncertne turneje, promovisati u 2012. godini.

Centar lepih umetnosti Guarnerius je ove godine uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, kao i Skupštine grada Beograda, pokrenuo ovo takmičenje jedinstveno po svom konceptu, neuobičajenom za takmičenja iz oblasti klasične muzike.

„Nagrada Guarneriusa“ je zamišljena kao talent show takmičenje, za mlade muzičare do 25 godina, koji izvode klasičnu muziku.

Takmičenje je izazvalo izuzetno interesovanje mladih muzičara, a od više od 100 kandidata iz 20 gradova, finaliste je odabrao žiri, koji je zbog velikog broja veoma kvalitetnih takmičara, proširio spisak finalista na 18, umesto predviđenih 15.

Finalno veče će biti ispunjeno zvucima klavira, violine, harfe, violončela, fagota i harmonike, a među takmičarima su i solo pevači, kao i kamerni ansambl. Finalisti dolaze iz Novog Sada, Beograda, Pančeva, Rume, Kragujevca, Kraljeva, Banjana i Niša i najstariji takmičar ima 23 godine, a najmlađi samo 7.

Ideja Guarneriusa kao organizatora ovakvog projekta, je da kroz moderan koncept takmičenja promoviše mlade talentovane muzičare i da populariše klasičnu muziku čineći publiku aktivnim učesnikom u odabiru pobednika.


Ulaznice za finale takmičenja se po ceni od 300 dinara prodaju na biletarnicama Kolarca i Guarneriusa.


Pokrovitelji:
Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva i Skupština grada Beograda

Generalni sponzor:
TELEKOM SRBIJA
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..