cotton-pickersU Akademiji 28 Vas očekuje:



U sredu i četvrtak 14. i 15. decembra u Klubu Akademije 28 nastupa duo LADY&BABY - osnovu repertoara čine džez i latino standardi tretirani na moderan i dinamičan način, uz diskretno korišćenje rok ornamentike.

U sredu 14. dec. u 12.30h u Sinema kafeu Akademije 28 - pres konferencija povodom bioskopske premijere filma "Težina Lanaca", Borisa Malagurskog.

U petak, 16 decembra, od 22h predstavljamo Vam “ Milan Petrović Kvartet”  - instrumentalni funk, bluz, sving, džez...

U subotu, 17 decembra, od 22h nastupa bend „Cotton Pickers“, sa repertoarom zasnovanim na bluzu i rokenrolu.

U sredu 21. decembra, od 20h u Velikoj sali Akademije 28 - bioskopska premijera filma "Težina Lanaca" (u prilogu)


NOVOGODIŠNJI KONCERTI VIKENDOM U AKADEMIJI 28


U petak 16. decembra od 22 časa, u Klubu Akademije 28 predstaviće se
“Milan Petrović Kvartet”  izvodeći instrumentalni funk, bluz, sving, džez...

U osnovi njihove muzike se nalaze autorske teme i standardi.  Osim u Beogradu (Parobrod, džez klub Čekaonica), nastupali su i u Novom Sadu, Pančevu i Lazarevcu. “Ideja je da nastupamo na domaćim i stranim džez, bluz, world festivalima, uz saradnju sa prijateljima iz različitih umetničkih sfera.”
U maju 2011. grupa je završila snimanje albuma na kome je učestvovalo čak 39 gostiju.
Sam Milan Petrović je, tokom svoje muzičke karijere, nastupao sa Del Arno Bendom, Anom Stanić, sa kojom sarađuje i danas, ali i sa mnogim bluz bendovima...
„Milan Petrović Kvartet”  čine : Milan Petrović - klavijature, Lehel Nagy - saksofon, Siniša Hadži-Antić – bas gitara i Dejan Nikolić - bubnjevi.


U subotu, 17. decembra, od 22 časa, nastupa bend „Cotton Pickers“, sa repertoarom zasnovanim na bluzu i rokenrolu.

„Cotton Pickers“ pripada grupi koncertno veoma aktivnih sastava.
Njihova posebnost nije samo u muzici kojom se bave, već prvenstveno u tome što unose neophodnu živost, duh i ogromnu količinu nesputane energije u svoje viđenje bluz/rok muzike koju izvode.
Mnogobrojni samostalni nastupi i nagrade na  festivalima  širom  Srbije (od trećeg mesta na “Demo masters 7”  (2010) do prvog mesta na 45. Zaječarskoj gitarijadi, 2011) doprineli su reputaciji Pickersa  kao odličnog lajv benda. Bend čine: Jovan Stepić - gitara / vokal, Ivan Stepić - bas gitara i Uroš Ugrinović - bubnjevi.


Ulaz na koncerte je slobodan.

KONAČNO U SRPSKIM BIOSKOPIMA
film "srpskog Majkla Mura", Borisa Malagurskog
“TEŽINA LANACA”
Velika sala Bioskopa AKADEMIJE 28
Sreda, 21. decembar 2011, 20.00 h


Bioskopska premijera filma koji je poslednjih meseci postao hit u svetu; izazvao pažnju mnogih, eksplodirao na internetu, postao tema brojnih diskusija, blogova, polemika...

Film koji se našao u zvaničnim selekcijama filmskih festivala širom sveta:
Raindance festivala, Britanija; Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOKS, Srbija; Internacionalnog festivala New Latin Aamerican, Havana, Kuba; Festivala Ann Arbor, SAD; Festivala Moving Images, Torontno, Kanada, kao i u bioskopima širom Australije, SAD i Kanade.

Izvanredan dokumentarac srpsko - kanadskog autora Borisa Malagurskog, koji potpisuje režiju, scenario, produkciju i montažu ostvarenja.

“TEŽINA LANACA” na angažovan i kritički način ispituje stvarnu ulogu koju su SAD, NATO i EU odigrali u tragičnom raspadanju Jugoslavije. U pitanju je intrigantna priča o realnosti i sveukupnosti dešavanja na ovim prostorima; društveno-političkim pitanjima i manipulacijama, o stvarima koje su se mogle pročitati samo između redova, o permanentnom konstruisanju „istine“ i situacija, o snovima i javi jednog utopističkog društva...
Film sadrži retke arhivske snimke kao i spisak intervjua sa akademicima, diplomatama, medijskim ličnostima, brojnim američkim zvaničnicima, srpskim, hrvatskim i slovenačkim intelektualcima i novinarima, kao i  sa običnim građanima bivših jugoslovenskih republika.

Nakon projekcije filma sledi diskusija kojoj će prisustvovati autor filma sa saradnicima.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..