nils-frahmU okviru Post-piano koncertne serije, CHINCH i REX vas pozivaju na koncert Nilsa Frama, mladog nemačkog pijaniste i kompozitora, u utorak, 13. decembra, sa početkom u 20 časova.



Nils Fram (Nils Frahm) je rođen 1982. godine i rano je počeo da se bavi muzikom. U detinjstvu je učio klavir kod Nahuma Brodskog, pripadnika "klavirske loze" čiji koreni sežu sve do Čajkovskog. Fram se tako upoznao sa klasičnim pijanizmom, ali je istovremeno istraživao i muziku savremenika. Poput Hauške - Nils Fram koristi osobeni zvuk prepariranog i modifikovanog klavira i njegovih elektronskih odraza i odzvuka, na lirski i imaginativan način.

Njegov poslednji album Felt (na srpskom Filc) koji će predstaviti u Beogradu, nastao je tako što je klavir "utišan". Fram piše: U početku sam hteo  da učinim svojim komšijama i smanjim volumen zvuka... Jedini način da sviram klavir tokom noći, uz poštovanje drugih, jeste bilo da stavim debeo sloj filca na žice i da koristim lagani tuše.

Luk Tarner, kritičar BBC-ja zaključuje: Rezultat je predivan, intimni album...koji pruža slušaocu mogućnost da odsanja zvučni san.

Projekat „Post-piano" su podržali Gradski sekreterijat za kulturu i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Cena ulaznice 200 dinara. Prodaja karata počinje u Kulturnom centru Rex u ponedeljak 12. decembra, radnim danima od 10h - 17h.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..