Album prvenac "Predugo u mestu" mladog i ambicioznog muzičara Ivana Kićanovića objavljen je početkom novembra, a sada je vreme i za veliku promociju koja će se održati u petak, 8. decembra u kultnom Klubu Fest u Zemunu, od 22 sata. Prvi taktovi pesme “Jedino što nedostaje", koja je prvi put emitovana u julu 2023. godine najavili su spektakularan album  "Predugo u mestu". Pored ove numere, mladi autor je spremio još šest pesama koje generalno karakteriše pop-rok zvuk, ali ima primese i drugih pravaca. Uz album izašao je i drugi singl “Nina” sa video spotom. Pesma i spot privukli su pažnju velikog broja ljudi za kratko vreme nakon objavljivanja.

Ivan Kićanović je veoma rano počeo da iskazuje interesovanje za muziku, kao devetogodišnjak upisuje nižu muzičku školu, smer za klavir. Ubrzo nakon toga pokazuje afinitet ka pisanju pesama. Nakon završene četiri godine klavira, a pod uticajem rokenrol muzike, počinje da svira gitaru i ona postaje njegov prvi instrument. Sa svojim srednjoškolskim bendom imao je više nastupa po beogradskim klubovima, a ozbiljnije bavljenje muzikom počinje na studijama elektrotehnike. Pored nastupa, što bendovskih, što akustičnih, nastavlja da piše pesme, i neke od njih su se našle na albumu prvencu "Predugo u mestu".

2019. godine formira bend sa kojim od tada nastupa uživo, u sastavu: Veselin Trkulja – bubnjevi, Lazar Petrović – klavijature, Aleksandar Stoiljković – bas. Bend je imao više zapaženih svirki u beogradkim klubovima kao što su Atom akademija, Fest, Udruženje rok muzičara Srbije…

Album “Preugo u mestu” osim na Youtube kanalu Ivan Kićanović može čuti i na svim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music...).

Spot za pesmu „Nina“

Foto. Xmedia Digital Solutions

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..