U nagrađivanom zagrebačkom klubu Boogaloo održana je sedma dodela nagrade “Ambasador” koja je ove godine dodeljena u 42 kategorije Hrvatske i regije, na kojoj se okupilo više stotina profesionalaca iz muzičke industrije i s elektronske scene. Svečanu dodelu nagrade tradicionalno je otvorio osnivač nagrade Goran Tomašević koji je sa velike pozornice kultnog zagrebačkog kluba poručio: “Sedmu godinu ulažemo zadnji atom snage za manifestaciju koja ima sve jači značaj u regiji. Vrednost Ambasadora nije isključivo u odavanju priznanja već okupljanju naše industrije, razmeni ideja i sklapanju suradnji.” Među nešto više od 200 nominovanih izvođača i projekata, čak 29 ih je došlo iz Srbije, a nagradu “Ambasador” je osvojilo njih sedam.

U kategoriji “Najbolji veliki regionalni festival” EXIT je odneo pobedu. Prilikom preuzimanja nagrade, PR EXIT-a Dijana Babić je poručila: “Ogroman značaj Ambasador nagrade je u tome što povezuju ljude na našoj sceni i pokazuju snagu koju ima entuzijazam kolektiva i pojedinaca. Predivno je dobiti priznanje za “Najbolji veliki regionalni festival” baš od publike, tj. ljudi koji neumorno đuskaju na Dance Areni, NSNS i brojnim drugim Exitovim binama posvećenim elektronskoj muzici. Vidimo se na Petrovaradinskoj tvrđavi u julu, lineup će biti ludilo!”

Nagradu za “Regionalnog DJ-a godine” je odneo Hobin Rude, dok je “Regionalni klub godine” je beogradski Kult.

Klub Kult, otvoren u decembru prošle godine, predstavlja muzički koncept zasnovan na multižanrovskom pristupu. Klub se ističe pažljivom selekcijom internacionalnih izvođača i talentovanih umetnika lokalne klupske scene. Muzička paleta kluba obuhvata house, deep house, progressive house, tech house, minimal i techno zvuk. U drugoj sezoni, klub Kult donosi niz impresivnih gostovanja popularnih globalnih izvođača. Među već najavljenima su Radio Slave, Alan Dixon, Enzo Leep, Lonely, Aril Brikha, JFR, AWEN, Traumer i Pablo Bozzi. Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

“Bass izdanje godine” u regiji ima Fokus, “Najbolje regionalno house izdanje” imaju Makito i T. Markakis, “Najbolji regionalni album/kompilaciju godine” je komponovala Bella Technika, dok je Tamara Kezz pobedila u kategoriji “Regionalni band/live act godine”.

Što je nagrada “Ambasador” elektronske glazbe?

Od 2016. najpoznatiji portal elektroničke glazbe klubskascena.hr jednom godišnje okuplja celokupnu industriju elektronske glazbe i dodeluje nagradu” Ambasador” za vrhunska dostignuća u elektronskoj glazbi Hrvatske i regije.

Valja istaknuti kako postoje i zajedničke kategorije u kojima su nominovani hrvatski i regionalni predstavnici, što sigurno pomaže u jačanju scene, razmjeni ideja i povezivanju kulturnih tokova, što je ujedno i jedan od ciljeva zbog kojih je i nastala sama nagrada “Ambasador” koja ima namjere širiti se i povezivati na evropskom nivou, kao što je već bio slučaj predstavljanja hrvatske elektroničke scene na konferenciji Paris Electronic Week.

Ovogodišnji program nagrade “Ambasador” se nastavio i drugi dan, nakon same svečane dodele, u edukativno-diskurzivnom tonu s nekoliko zanimljivih panela i radionica.

REGIONALNE NAGRADE PUBLIKE

REGIONALNI KLUB GODINE
Kult, Beograd

REGIONALNI EVENT GODINE
Sarajevo Matinee

REGIONALNI DJ GODINE
Hobin Rude

*REGIONALNI BAND/LIVE ACT GODINE
Tamara Kezz

*NAJBOLJI REGIONALNI RADIO
Enter Zagreb

*KREATIVNA EVENT FOTOGRAFIJA U REGIJI
Adnan Lingo (Random Access Memories)

*NAJBOLJI NOVI REGIONALNI FESTIVAL
Gates of Agartha

*NAJBOLJI BOUTIQUE FESTIVAL U REGIJI
Butik festival

*NAJBOLJI VELIKI REGIONALNI FESTIVAL

Exit festival

REGIONALNE NAGRADE STRUKE

*AMBIJENTALNO IZDANJE GODINE U REGIJI
Inner Child - Remembering the Future

*BASS IZDANJE GODINE U REGIJI
Fokus - Praise His Name

DUB & REGGAE IZDANJE GODINE U REGIJI
Sassja - Ksnmsry

*REGIONALNO GOA/PSY TRANCE IZDANJE
Innoxia - Black Magic Blossom (Rudra Mantra Rec)

NAJBOLJE REGIONALNO HOUSE IZDANJE
Makito, T.Markakis - Moments (Zero Eleven Rec Company)

NAJBOLJE REGIONALNO TECHNO IZDANJE
Forest People - Impact Play (Trapez)

*REGIONALNI REMIKS GODINE
Stanny Abram Rmx (Art Was Art - Orwellian Nightmares)

NAJBOLJI REGIONALNI ALBUM / KOMPILACIJA GODINE
Bella Technika - Solid State (PDV)

*REGIONALNA NEZAVISNA IZDAVAČKA KUĆA GODINE
PDV

*ART PRODUKCIJA GODINE U REGIJI
Kushtrim Juniku (KUJU Studio)

*NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE U REGIJI
Domagoj Jakić (LMF festival)

*Zajedničke kategorije Hrvatske i regije

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..