Beogradski bluz/rock bend BLUZ MAŠINA objavio je svoj drugi studijski album “Hotel prošlosti”.  Video ostvarenjem za pesmu „Ibar vodo“ bend Bluz mašina nedavno je najavio izlazak novog  albuma. Nakon izdanja „Tragovi“ iz 2016.godine, sada publici predstavljaju i svoj drugi studijski album “Hotel Prošlosti”! Na ovom izdanju bend uspešno kombinuje bluz, rok i fank. Teme obrađene u tekstovima obuhvataju kritike modernog doba i društva u kome živimo, ali teme su im i ljubav kao i teške emocije koje su karakteristične za našu svakodnevnicu. 

Album je nastao u modernom vremenu i okreće se modernoj bluz rok publici u Srbiji i regionu, budući da su tekstovi na maternjem jeziku: „Pesme su bliske onome što definiše moderni bluz-rok stil u svetu ali sa tekstovima na srpskom“.

Grupa Bluz Mašina i ovde insistira na autorstvu, umesto na obradama klasičnih stranih i domaćih pesama.  „Postojala je jaka potreba za izražavanjem otpora stagnaciji i stvaranju novog autorskog talasa na bluz i rok sceni, uz uplive delova našeg kulturnog nasleđa. Jedna od pesama sadrži stihove naše izvorne pesme 'Stani Ibar vodo' i samo ona se može smatrati obradom“ kaže Ivan Milenković i dodaje: “Da bi se bluz rok autorstvo u regionu pokrenulo iz stagnacije, potrebno je više mladih bendova koji prave svoju muziku, umesto da obrađuju stare hitove. Ovim putem korača i grupa Bluz Mašina.”
 
Album je sniman u studiju Mašina 23. Produkciju potpisuju Saša Otašević  i Ivan Milenković. Vokalni producent i lektor albuma je Vladimir Janković Jet. Tekstove je napisao Ivan Milenković, a tekst za pesmu “Korak do Sna” je napisala pesnikinja Marija Radojičić, dok je tekst i ideju za pesmu “Lena Bluz” dao Saša Otašević (PogonBGD). Na albumu su učestvovali gosti i eminenti muzičari domaće scene: Vlada Jet (Vlada Jet Band, Tunel, Crni Biseri), Dragoljub Crnčević (Point Blank), Duda Bezuha (Zona B), Pera Joe (Zona B), Darko Grujić (Point Blank, Raw Hide), Nikola Inić Inke (Inke & The Trailer), Milovan Đuđić – Jimi (Petting Blues Band).
 
Album "Hotel prošlosti" se može nabaviti  na svim relevantnim platformama (https://xn--bluzmaina-q3b.hearnow.com/), pouzećem preko Instagram ili Facebook stranice benda a uskoro će fizičko izdanje albuma biti dostupno i u prodavnicama.
 
Bend "Bluz Mašina" postoji i uspešno radi od 2012.godine. Iza sebe imaju stotine nastupa, kako solo tako i festivalskih i u Beogradu ali i širom Srbije.  Delili su binu sa autorskim umetnicima kao što su: Yu Grupa, Divlje Jagode, Atomsko Sklonište, Dža ili Bu, Point Blank, Zona B i mnogi drugi. Trenutno nastupaju u sastavu: Ivana Eremić (bubanj), Marko Eror (bas, prateći vokal) i Ivan Milenković (gitara, vokal). Pred njima je svirački aktivno leto: „Imamo mnogo planova za ovu godinu, ali najbolje je da nas pratite na društvenim mrežama i saznate sve na vreme“ kažu članovi benda i pozivaju vas da uživate u pesmama za izdanja „Hotel prošlosti“!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..