Zagrebački rockeri Killed A Fox objavili su videospot za novi singl "Submission" s posljednjeg, nedavno izdanog albuma "Crown Shyness". "Ponovo smo uz minimalistički pristup dobili puno. U prošlom spotu za 'Still Life Mirror' sve se vrtilo oko par Halloween maski i atmosfere koju smo dobili u polurazrušenom prostoru, a ovaj put smo izbacili i kompletan prostor iz cijele priče i ogolili sve isključivo pojedinačni performans. Uz odlično odrađen posao od strane Hrvoja Baudoina i Hrvoja Zubovića imam osjećaj da smo pogodili u srž 'less is more' načina razmišljanja." – ističe frontmen Chris Ian.

Killed A Fox - "Submission" videospot

Ujedno njihovo dosad aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije studijsko ostvarenje "Crown Shyness" (2019.) bazira se na čvrstom alternativnom rocku kojeg uvjerljivo iznosi prodoran i hipnotičan vokal. U kratkom roku, album je u krugovima glazbenih kritičara nahvaljen zbog svoje „eksplozivne stoner rock energije fino spojene sa snagom metala i poetikom grungea“ te je kao takav dobio oznaku „rock albuma za svjetsko tržište“, a uz laskajuće usporedbe s Mastodonom i Alice In Chains, dodane su i obećavajuće prognoze kako već može konkurirati za najbolja domaća izdanja godine.

Izdan na etiketi Dostava Zvuka, album je dostupan digitalno putem Youtube kanala i na Bandcamp stranici benda, kao i na Deezer i iTunes streaming servisima, dok se fizičko CD izdanje može kupiti u Dirty Old Shopu.

Osnovani 2006. godine, iza sebe imaju još dva albuma, debitantski "Fluorescence" (2009.) te nasljedni "Spring Of Sloth And Haze" (2013.), svojedobno proglašavan i jednim od najboljih albuma hrvatskog rocka. Pozornicu su dosad dijelili s mnogim domaćim i stranim bendovima - Karma To Burn, Orange Gobli, Apey & The Pea, Obese i Alice In Chains koji su ih tom prigodom uspjeli poslušati te im oduševljeno pohvalili nastup što je bendu svakako donijelu znakovitu potvrdu o kvaliteti rada.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..