Voleli bismo da znamo kako izgleda boja crvena kroz tvoje oči? Da li je ono prvo na šta pomisliš ljubav ili krv? Nažalost, svi smo mi od rodjenja obeleženi bipolarnim nagonom Erosa I Tanatosa (ljubavi I smrti). Znamo da volimo I mrzimo, ali udruženim snagama se kao razumna bića moramo izboriti za to da ljubav pobedi. Zato budi čovek pored mene bez obzira na to ko si I odakle si. Dovoljno je da si čovek. Singl pod nazivom ,,Pored mene'' izdala je slovenačka grupa UP N' DOWNS, I to na jeziku nekadašnje zemlje bratstva I jedinstva. Da granice ne smeju I ne mogu da odvoje stare Slovene, pokazuje upravo ova pesma.

U projekat snimanja videospota uključili su svoje fanove, a ovde možete videti kako: ovde

Ne tako davne 2015. godine slovenački bend UP N’ DOWNS uspeo je da osvoji srca publike Zaječarske Gitarijade i bude proglašen pobednikom glasovima iste. Publika je u ovom bendu bivše Juge uspela da prepozna živi zvuk dobrog rocka i poleti za slavujskim glasom mladog i školovanog pevača Erika. UP N’ DOWNS su izabrali trnovit put odlučivši se da muziku stvaraju sami. U tekstove su utisnuli težnju da vrate spomen na sve ono što je zaboravljeno, pa je tako i naziv prvog albuma Vse kar sem pozabil (Sve što sam zaboravio). Prvi album izdat je 2016.  Nije se dugo čekalo, već se vredno radilo, te je u aprilu izdat novi album.

UP'N'DOWNS se nakon prvenca ,,Vse kar sem pozabil'' vraćaju sa drugim delom istoimene trilogije. Grupa se, pridobivši nova I bogata iskustva, ponovo obraća publici, sada težim tonom I tvrđim rockom. Ipak ostaje verna svojoj melodičnosti, koja je I dalje posebno izražena u baladama. DOWNSI, kao što I sami govore, u svojim pesmama nastavljaju da se bave pitanjima bivstvovanja, ko smo I šta smo, ko sam ja I ko si ti, moje - tvoje, ljubav I mržnja, rat I mir, kao I onim poslednjim opozitom život i smrt. Ispod tekstova I muzike stoji potpisan udruženi autorski rad braće Zavolovšek.

Fanovi možejo na ovom linku možete poručiti CD: ovde


 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..