Beogradski sastav Irish Stew of Sindidun objavio je svoj prvi zvanični koncertni video. U pitanju je snimak kompletnog nastupa iz maja ove godine, održanom u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.  U ovom četrdesetpetominutnom nastupu koji se sastoji od 10 pesama, publici je predstavljen presek dosadašnje karijere, počevši od nekih starijih hitova poput “Why” i “Ditch” pa sve do pesama sa aktuelnog 4. studijskog albuma “City of Grigs”.  “Ideja da snimimo neku vrstu živog albuma postoji odavno.

Muzika koju izvodimo i razmena energije između benda i publike u našem slučaju ne može da se prenese samo klasičnim studijskim snimcima“ kažu članovi benda i dodaju da u uslovima u kojima su stvarali sve ove godine, nije tako lako ovakvu ideju realizovati: „Uvek je postojao izazov da obezbedimo adekvatnu tehničku produkciju za tako nešto. Pre svega mislimo na binu, rasvetu, dovoljan broj kamera, zvuk…“

Bendu se ipak, posle 15 godina napokon ukazala prilika da se predstave u pravom svetlu, i veoma su zadovoljni kako je ova ideja realizovana i kakve su prve reakcije: „Drago nam je što pored nekoliko hiljada ljudi pristunih te večeri u Hali sportova sada svi mogu da osete kako grupa Irish Stew zvuči i izgleda kada se obezbede odgovarajući tehnički uslovi. Ovo je naš poklon, od srca, pre svega za publiku koja je ovo dugo čekala, za sve stare prijatelje, ali naravno i one nove fanove” izjavio je Bojan Petrović, frontmen sastava.
 
Nastup u Hali sportova održan je u okviru tradicionalnog “Antievrovizijskog koncerta” u ogranizaciji benda “Mortal Kombat”. Uz stalni poziv gostujućim bendovima da upriliče ovu manifestaciju, ona iz godine u godinu postaje sve posećenija i mnogo više od običnog koncerta.

Interesantna stvar je i da je ovo ujedno i prvi zvanični audio/video zapis od kako u bendu Irish Stew violinu svira Ana Đokić Brusić, poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts.
 
Video snimke koncertnog nastupa benda Irish Stew of Sindidun iz Hale sportova možete pogledati na ovom linku>>
 
Irish Stew će u narednom periodu imati dosta nastupa : ”Narednog vikenda idemo u Austriju na Green Target Celtic festival, nakon toga sviramo 14. avgusta na beogradskom Beer Festu, a 31. avgusta stižemo i na jug, na aleksinački AL Rock fest“ poručuju iz benda i dodaju da uz svirke uveliko rade i na novom materijalu: „Već neko vreme radimo i na novim pesmama, imamo nekoliko novih ideja pa možete očekivati novi singl početkom jeseni i nakon toga nastupe u još nekoliko gradova”.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..