Tokom svih pet dana festivala od 16. do 20.10. u Mikser House-u, Beograđani se mogu upoznati s Splitom, njgovom gastronomijom, dizajnom, fotografijom, savremenim Splitski filmom, performansima, izložbama, razgovorima, koncertima itd! Beograđani će moći da pogledaju i izložbu fotografija „Splitske ljepotice“, legendarnog fotografa Feđe Klarića.

 

Feđa je zabeležio modne kreacije na ulicama Splita i pretočio ih u fotografije, koje danas predstavljaju svojevrsno sentimentalno putovanje u godine s kraja dvadesetog veka. Kako izgleda danas život na ulicama Splita, saznaćemo iz fotografija Denisa Bobana, veslača i jugoslovenskog reprezentativca.

 

Svakog dana od 18 časova će se odvijati panel diskusije – „Ćakule u šest“, koje će obrađivati različite zanimljive teme: Najpoznatiji Splićani u Beogradu, Susret splitske i beogradske dizajn scene, Splitski i beogradski „Ponos“ – upoređvanje iskustva, Novi splitski film i savremena beogradska filmografija.

 

Termin od 19 časova na galeriji Mikser House-a je rezervisan za filmske projekcije, a biće prikazani filmovi: „Pride“ o splitskoj „Paradi ponosa“, „Mrak“ i „Predstava“ reditelja Dana Okija, dok će svakog dana od 20 časova posetioci moći da se upoznaju sa savremenom splitskom dizajn scenom i njenim predstavnicima: Bag, Arterija, Lili Poljak, i dr.

 

Za autentičan splitski zvuk će se pobrinuti dva sjajna, i regionanoj publici dobro poznata, hip-hop sastava: „Dječaci“, koji nastupaju 18. oktobra i TBF, koji će koncert održati dan kasnije, dok će prva dva dana muzički ugođaj upotpuniti jedna od najoriginalnijih pojava na regionalnoj muzičkoj sceni – „Libar”.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..