Autorsko vođenje kroz izložbu ZAVETI I PORUKE. STEFAN NEMANjA – DEVET VEKOVA, u četvrtak, 17. oktobra 2013. u 18 časova. Izložbeni prostor na prvom spratu Narodnog muzeja u Beogradu. Ovog četvrtka svi zainteresovani posetioci i ljubitelji srednjovnjkovne umetnosti će imati priliku da postavku pogledaju u društvu mr Bojana Popovića, jednog od autora izložbe Zaveti i poruke. Stefan Nemanja – devet vekova.

 

 

Izložba je priređena je u čast obeležavanja devet vekova od rođenja Stefana Nemanje, rodonačelnika dinastije Nemanjića i utemeljitelja srpske srednjovekovne države.


Upravnik Galerije fresaka u sastavu Narodnog muzeja, mr Bojan Popović posetiocima će govoriti o Stefanu Nemanji i njegovim naslednicima, predstavljajući izložbu baziranu na materijalu iz fonda srednjovekovnih zbirki Narodnog muzeja sa Galerijom fresaka, slikovito predstavljajući vodeće tokove i remek dela umetnosti srednjovekovne Srbije i Vizantije, koja su nastajala u rasponu od XI do XIVveka.


Posetioci će biti u prilici da saznaju zašto su autori mr Emina Zečević i mr Bojan Popović odabrali da baš uz pomoć ovih eksponata ispričaju interesantnu priču o srpskoj srednjovekovnoj državi.


Pozivamo Vas da nam se, u četvrtak 17. oktobra u 18 časova, pridružite na još jednom od pratećih programa aktuelnih izložbi Narodnog muzeja u Beogradu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..